Oude Rivierstromen

februari - 2017

Details

Afstand 184 km
Start plaats Elst
Eind plaats Berg en Dal
Aangeboden door Jan Arend de Kroon

Omschrijving

Oude Rivierstromen, kan je je daar iets bij voorstellen? En? Ga je mee? 

In vroegere tijden stroomden de Rijn anders dan wij nu kennen. Met maar liefst 800M3 per seconde gaat er een enorme bak water door via de Rijn Nederland in. Water dat vroeger de weg van de minste weerstand koos en hierdoor een grillig verloop had. Slimme Nederlanders hebben de Rijn omgelegd en onder controle gekregen. Zo ligt Arnhem puur door menselijk ingrijpen tegenwoordig aan de Rijn!

Onze route heeft veel te maken met de rivierenhistorie. Wij rijden namelijk langs oude rivierbeddingen, over stokoude smalle dijken, maken een oversteekje met een pontje en zien oude Rijnstrengen. Alhoewel begin en eindpunt in Nederland liggen, moet je je toch voorbereiden op een ritje over de grens; wij rijden door Duitsland! Let daar vooral op de statige monumenten, het Romeinse Xanten, de restanten van het Deutsche Reich dat iemand voor ogen had, mooie parken en laserende Polizei! In Duitsland kan je nog even heel goedkoop tanken, stel dat je heel goedkoop zou willen tanken in Duitsland ;-)

Als we Nederland weer inrijden, passeren we een heel mooi stukje natuur, met heuse 'bergen'. Rechts zie je bijvoorbeeld de Duivelsberg. Zet die als Waypoint in je navigatie en ga er nog eens naartoe voor een wandeling. In deze bossen, rond deze berg, zijn in WO2 zware gevechten gevoerd. Als je stil bent hoor je het nog….. Niet voor niets zijn in de nabije omgeving grote kerkhoven en vind je het Bevrijdingsmuseum. Aanrader, voor een andere keer, wij rijden nog een paar 100 meter door :-)

De route eindigt vlak na de grens, in Nederland. Stop je ook even bij de Heksendans om na te praten? De pannenkoeken zijn daar lekker! 

Misschien ook leuk om te rijden

13 x Opgeslagen

Downloads

Geen account?

Je kunt geen routes downloaden zonder in te loggen, omdat inloggen vereist is voor een betere gebruikerservaring van routes.

Landen