Appelscha rondrit naar Bourtange (2016)

Details

Afstand 210 km
Startplaats Appelscha
Eindplaats Appelscha
Aangeboden door Johannes

Omschrijving

Een vlotte route door Friesland,Groningen en Drenthe het is een dagtocht van 211 km.Via start gaan we richting Veenhuizen over binnenwegen daarna op naar het Drentse A via Tynaarlo gaan we door het mooie landschap van het Drentse A.

Na het Drentse A gaan we richting en over binnen wegen naar Stadskanaal we gaan een klein eindje langs het kanaal,na Stadskanaal gaan we richting Onstwedde daarna via kleine slinger weggetjes op naar Vesting Bourtange.

Daar is deze route op gebaseerd een kleine stadje maar de moeite waard om een bezoek aan te brengen,Vesting Bourtange kleine geschiedenis over dit stadje. Vlakbij de Duitse grens, in het prachtige Westerwolde (Zuid-Oost Groningen),ligt de vesting Bourtange.Een uniek historisch verdedigingswerk dat zijn gelijke niet kent. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle vestingstad.Meer weten over Vesting Bourtange hier een link http://www.bourtange.nl/bezoekersinformatie/de-vesting Na een bezoek aan de Vesting gaan we zuidelijk op naar Ter Apelkanaal na Groninger provincie te verlaten gaan we richting Drenthe via mooie binnenwegen naar Dwingeloo.

Na Dwingeloo richting Diever en door het Drentse-Friese-woud naar het eindpunt. een mooie toertocht om er eens een dagje er op uit te gaan.

Misschien ook leuk om te rijden