Slingerend om Assen

Details

Afstand 166 km
Start plaats Appelscha
Eind plaats Appelscha
Aangeboden door Johannes

Omschrijving

Start Appelscha Terwisscha 6A 8426 SJ. vandaar vertrek je richting boerenstreek Appelscha daarna richting Hoogersmilde,verder via binnenwegen om Beilen heen over smalle boeren weggetjes door een schitterende omgeving, naar Westerbork binnen door naar Orvelte beide dorpen worden vaak bezocht door toeristen.Na Orvelte gaan door het Orvelteveld naar Schoonlo over smalle weggetje's we gaan over een klein stukje N376 om naar Schoonlo te rijden daar kan je een rust pauze nemen is goed vertoeven daar.
Na Schoonlo gaan we richting en door het Nationaal Park Drenthes Aa,hier een kleine geschiedenis.Het beekdallandschap van de Drentsche Aa is één van de best bewaarde beekdalen van Nederland. Door de inspanningen van het provinciaal bestuur van Drenthe en Staatsbosbeheer vanaf de Tweede Wereldoorlog is dit gebied voor een belangrijk deel in zijn historische vorm behouden gebleven.

De natuurwaarden van het gebied zijn zo groot, dat het gebied niet alleen een nationaal park is, maar het kerngebied ook is aangewezen als Natura 2000-gebied. In het gebied liggen zeer bijzondere natuurgebieden, zoals de dotterbloemhooilanden langs de beken, de oude bossen en bronnen, de schrale graslanden op de flanken en de heidevelden van het Balloërveld en het Eexterveld. Het nationaal park kent het hoogste aantal plantensoorten per hectare van Drenthe.

Opvallend zijn de hooilanden, die in het voorjaar paars gekleurd zijn door de duizenden bloeiende orchideeën. Maar ook voor vissen, vogels, vlinders, libellen en reptielen is het gebied van groot belang.

Na het nationaal park achter te hebben gelaten gaan we via kronkelige binnen wegen op naar het eind punt via Vries,Zeijen richting Westervelde richting Veenhuizen daar nemen voor de 2 keer een klein stukje N919.

Daarna door het prachtige Fochteloërveen naar Ravenswoud op naar Appelscha waar we zijn begonnen.Slingerend om Assen bijna alles over smalle weggetje's.

Misschien ook leuk om te rijden

6 x Opgeslagen

Downloads

TRACK SEND TO TOMTOM
Let op! Beta functie
TRACK (GPX 1.1) GDB

Landen