Meanderen langs de Dommel

mei - 2016

Details

Afstand 132 km
Start plaats Wauberg
Eind plaats 's-Hertogenbosch
Aangeboden door Evert Boesten

Omschrijving

Een route met als leidraad rivier De Dommel. Genieten in het groen van de Dommelvallei. Alhoewel er in het begin niet over een riviertje gesproken kan worden, slootje, stroompje, beekje riviertje is de juiste volgorde. Route begint bij de bron van de Dommel in het gehucht Wauberg (B) onder Peer. De bron staat wel op de route maar hiervoor moet men een stukje over een zandpad, dit is in een droge periode goed te doen. De weg vervolgend komt men slingerend over de Dommelbruggen en langs de diverse watermolens, ieder met zijn eigen geschiedenis. Af en toe een stop bij die molens kan mooie plaatjes opleveren. Ook een stop bij de plek waar het het Maas-Scheldekanaal over de Dommel loopt is de moeite om even nader te bekijken. Al naar gelang de kilometers oplopen zal de Dommel ook groeien, als je er een beetje oog voor hebt zul je zien dat je toch op veel stukken een beetje door een soort dal heen rijdt. Dit is ook logisch aangezien de rivier voor de ontbossing een hele brede stroming had, in de tijd van de Romeinen werd de rivier ook bevaren.

Er zijn onderweg genoeg horeca gelegenheden, ook enkele met een terras aan de Dommel, Op het eindpunt gaat in Den Bosch, nabij de Citadel, de Dommel over in de Dieze en stroomt verderop uit in de Maas. In Den Bosch zijn ook gelegenheden genoeg om leuk op een terras te zitten.

Misschien ook leuk om te rijden

9 x Opgeslagen

Downloads

Geen account?

Je kunt geen routes downloaden zonder in te loggen, omdat inloggen vereist is voor een betere gebruikerservaring van routes.

Landen