IJssel en Weerribben

Details

Afstand 172 km
Start plaats Heerde
Eind plaats Zwolle
Aangeboden door Han Temmink

Omschrijving

Het beginpunt van deze prachtige bochtentocht is bij McDonalds in Heerde aan de A50.

Na enkele kilometers komt de IJssel al in zicht. Deze volg je in noordelijke richting tot vlak voor Kampen. Voor Genemuiden ligt een oude dijk langs het Zwarte Water die prachtig kronkelt richting het dorp.

In Genemuiden steek je met de pont het Zwarte Water over. Vervolgens rijd je over de oude Zuiderzeedijk richting Blokzijl. Blokzijl is een prachtig oud dorpje, waar je soms geduld moet hebben, omdat de straten zo smal zijn dat tegenliggers elkaar niet kunnen passeren. Na Blokzijl volg je weer de oude Zuiderzeedijk richting Kuinre.

De grens tussen de provisies Overijssel en Friesland wordt gevormd door De Linde. Dit is een kronkelig riviertje, die geflankeerd wordt door twee dijken. De wegen over deze dijken zijn niet erg breed, maar wel erg bochtig.

Aansluitend kom je in het bijzondere natuurgebied De Weerribben. Dan komt Giethoorn in zicht. Je komt niet in het oude Giethoorn, omdat je daar niet met de motor mag komen.

Via een kronkelweg langs het Meppelerdiep rijd je in Zwartsluis binnen, om vervolgens door de Hanzestad Hasselt te rijden. Het laatste deel van de route volg je de dijken van Het Zwarte Water en de Overijsselse Vecht.

Het eindpunt van deze route is bij van der Valk in Zwolle.

Deze route heeft fantastische landschappen, prachtige dorpjes en veel rivieren.

Langs de route zijn voldoende mogelijkheden waar je kunt eten of drinken.

Misschien ook leuk om te rijden

5 x Opgeslagen

Downloads

TRACK SEND TO TOMTOM
Let op! Beta functie
TRACK (GPX 1.1) GDB

Landen