Door het prachtige Elpetal en langs de Diemelsee

februari - 2020

Details

Afstand 101 km
Start plaats Willingen
Eind plaats Willingen
Aangeboden door Albert Schuurman

Omschrijving

De schilderachtige motortour langs het oostelijke deel van het Sauerland is de perfecte middaguitstap.

Door het prachtige Elpetal en langs de Diemelsee

Vanaf het bezoekerscentrum Willingen gaat de route eerst ongeveer in de richting van Brilon.

Voor het dorp Brilon-Wald gaat u linksaf de L743 op richting Bruchhausen. Ga verder langs de brandeik en de Bruchhauser Steinen.

De weg loopt door het rozendorp Assinghausen. Verder door Wiemeringhausen en Brunskappel. De weg naar Elpe is erg bochtig en steil. Vanaf Elpe gaat het door het Elpetal, altijd mooi langs de Elpe rivier richting Gevelinghausen. Daar is het kasteel de moeite waard om te bezichtigen, evenals de oude molen, die op afspraak te bezichtigen is.

Bij de rotonde gaat u rechtsaf richting Bigge en dan gaat u automatisch het Kneipp kuuroord Olsberg in. Op weg naar de Lange Berg ziet men rechts achter Olsberg weer de Bruchhauser Steine.

Via Altenbüren komt u in de historische Hanzestad Brilon. Vanuit Brilon leidt de tocht naar het kleine dorpje Nehden en verder naar Alme. Via de kronkelende L637, die door een prachtig beukenbos leidt, gaat de tocht door het dorp Madfeld.

De serpentines naar beneden richting Bredelar zijn slechts één van de vele kleine hoogtepunten op deze route door het Sauerland. Het gaat nu ongeveer 250m langs de B7 richting Bredelar en dan rechts over de berg Kellingsen. Op de top van de berg, achterom kijkend, heb je een mooi panoramisch uitzicht.

Verderop in de richting van de Diemelsee laat u de dorpen Beringhausen en Padberg achter u liggen. Helminghausen is het dorp aan de voet van de gigantische 42 meter hoge barrièremuur.

U kunt direct over de muur rijden of het beroemde Fährhaus bezoeken (ca. 800m rechtdoor). De weg naar Heringhausen slingert zich dicht bij de berg en altijd met uitzicht op de Diemelsee.

Via de dorpen Stormbruch, Ottlar, Rattar en Usseln komt u terug bij het startpunt in Willingen.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Misschien ook leuk om te rijden

3 x Opgeslagen

Downloads

Geen account?

Je kunt geen routes downloaden zonder in te loggen, omdat inloggen vereist is voor een betere gebruikerservaring van routes.

Plaatsen

Willingen Olsberg

Landen