Een kleine route door het mooie Sauerland

februari - 2020

Details

Afstand 107 km
Start plaats Willingen
Eind plaats Willingen
Aangeboden door Albert Schuurman

Omschrijving

Een kleine fijne motortocht door het prachtige Sauerland

Vanaf het bezoekerscentrum Willingen is de eerste halte Schwalefeld. Dan via Rattlar, Ottlar en Stormbruch naar het dorp Heringhausen aan de Diemselsee.

Van daaruit gaat de tocht via Adorf, Giershagen, naar het kleine historische dorp Obermarsberg. Obermarsberg ligt op een bergplateau dat aan drie kanten steil afloopt, een kant leidt naar beneden richting Marsberg.

Een mooie bochtige bosweg leidt naar Essentho en verder naar Fürstenberg. Van daaruit gaat het over de Aabachtalsperre (de 1,8 km² grote Aabachtalsee dient als drinkwaterreservoir) naar Bleiwäsche en verder naar Madfeld.

De serpentines naar beneden richting Bredelar zijn slechts een van de vele kleine hoogtepunten op deze route door het Sauerland.

Op het kruispunt gaat u rechtsaf de B7 op. Boven, op de steengroeve aan de rechterkant, zie je twee gigantische stalen steengroeven.

Na nog eens 5 km op de B7 gaat u linksaf de Rösenbecker Straße op en volgt u de borden richting Messinghausen. Om bij het ontmoetingspunt voor fietsers in Kemper te komen, houdt u na ongeveer 1,8 km een kleine smalle weg aan die naar het ontmoetingspunt voor fietsers leidt.

Gesterkt kunt u nu door de dorpen Hoppecke, Messinghausen, Beringhausen, Padberg naar Helminghausen rijden, het dorp aan de voet van de gigantische 42 meter hoge barrièremuur.

Laat de barrièremuur links liggen en u bereikt het beroemde ontmoetingspunt voor motorrijders Fährhaus. Verder langs de Diemselsee passeert u Bontkirchen en keert u terug naar het startpunt in Willingen.

Misschien ook leuk om te rijden

1 x Opgeslagen

Downloads

Geen account?

Je kunt geen routes downloaden zonder in te loggen, omdat inloggen vereist is voor een betere gebruikerservaring van routes.

Plaatsen

Willingen

Landen