Boal rit

juli - 2015

Details

Afstand 136 km
Start plaats Baarle-Nassau
Eind plaats Baarle-Nassau
Aangeboden door Jan Arend de Kroon

Omschrijving

Het thema van deze rit is: 'De Dodendraad', het is in juli 100 jaar geleden, in 1915 dus, dat er een hoogspanningsdraad, 2000 volt wisselstroom, werd gespannen tussen het neutrale Nederland en het door Duitsland bezette België.
Het hoe en waarom van deze 'Dodendraad' is te lezen op deze website van de dodendraad.
hier kan je een stuk van het verloop van die 'Dodendraad' onder Breda zien. Link
De versperring is al in 1918 helemaal verwijderd, er zijn nu op een aantal plaatsen reconstructies geplaats. In Zondereigen gaan we hier even stoppen om het monument te bezoeken en even stil te staan bij die verschrikkelijke tijd.

Het routebestand geeft je een geweldig mooie route. Nu en dan worden heel smalle weggetjes aangeboden. Heerlijk! Pas op met bravoure...... de smalle weggetjes worden weinig gebruikt en er ligt nogal wat aan steentjes op. Je kunt beter wat meer genieten van de omgeving er is veel, heel veel, te zien. In de route is een stuk anders verhard opgenomen. Dat is bijna een zandweg. Hard genoeg om met iedere soort motor overheen te rijden.
Veel plezier gewenst!

Misschien ook leuk om te rijden

9 x Opgeslagen

Downloads

Geen account?

Je kunt geen routes downloaden zonder in te loggen, omdat inloggen vereist is voor een betere gebruikerservaring van routes.

Landen