CTEK CT5 Powersport

CTEK CT5 Powersport

De Nieuwste lader van CTEK

Iedereen kent het wel, na een lange tijd slecht weer of niet gereden te hebben, eindelijk goed weer. Vol goede moed in je motorkleren de motor uit de schuur gepakt en dan wilt die niet starten. Aanduwen is een optie maar niet echt handig. Met startkabels aan je koekblik kan natuurlijk maar heel de buurt lacht je weer uit. En alle andere geniale oplossingen om weer wat puf in de accu te krijgen gaan we niet bespreken.

Zou het niet veel makkelijker zijn als je accu gewoon altijd vol is als je wilt motorrijden? Natuurlijk kan dit met een acculader van CTEK. Niet alleen heb je dan altijd een volle accu, maar het is ook nog eens beter voor je accu. Zo verleng je de levensduur en kwaliteit van je accu.

Motorroutes.net testte de CTEK CT5 Powersport zo goed als we konden. Onze kennis is net als bij de meeste gebruikers: lampjes kijken, handleiding in de hoek gooien en hopen dat het werkt.

Wat zit er in de doos

Om eerlijk te zijn best wel weinig, gelukkig zit alles er in wat je nodig hebt. De oplader zelf, Clamp connector en een Eyelet M6 connector (om permanent aan je accu te maken). Wat handleidingen in 1000 talen waaronder ook Nederlands. Maar die hebben we al in de hoek gegooid.

De oplader zelf

De CT5 heeft een aantal controle lampjes en 1 knop. De lampjes geven duidelijk aan wat de oplader aan het doen is en in welke Mode die staat. Ook brand er een Powerlamp om aan te geven dat de oplader aanstaat.

Hiermee kan je de 3 verschillende laadprogramma's kiezen. Normaal, AGM en Recond.
Normaal: Laadprogramma voor middelgrote loodzuur accu's
AGM: Laadprogramma voor middelgrote loodzuur AGM accu's
Recond: Laadprogramma voor het reconditioneren van sterk ontladen accu's.
De behuizing heeft een IP65 codering. Wat simpel weg wel zeggen dat die stof en spatwater dicht is. Laat hem dus niet in de stromende regen liggen voor een paar jaar. Maar een paar druppels is geen probleem.

Aansluiten op de motor

Het is mij zelfs gelukt en ben helemaal niet handig met een schroeven draaier of ander gereedschap
Dit kan je op 2 manieren doen. Doormiddel van de Clamp connectoren. Die klem je gewoon op de polen van de accu. Dit is de snelste manier, helemaal makkelijk als je goed bij je accu kan en alleen voor bijvoorbeeld in de winter of bij een losse accu.

De 2de manier is door de Eyelet M6 connector te gebruiken. Deze kan je makkelijk op je accu bevestigen en dan de aansluiting naar de lader in bijvoorbeeld je buddyseat te plaatsen. Zo kan je altijd makkelijk de accu opladen zonder verder te hoeven sleutelen. De aansluiting is voorzien van een dop zodat er geen vuil in kan komen.

Het is mij zelfs gelukt en ben helemaal niet handig met een schroeven draaier of ander gereedschap.

Zolang dat je het verschil ziet tussen Rood en Zwart (+ en -) moet het iedereen lukken. Als de Clamp / Eyelet conector eenmaal is aangesloten is het stekker erin en gaan. Kind kan de was doen. Je hebt er verder helemaal geen omkijken meer naar. De slimme oplader doet de rest.

Extra optie

Deze lader beschikt ook over de mogelijkheid om via het CANBUS technologie op te laden. Hier is wel een extra accessoire voor nodig. Dit wordt vooral gebruikt in BMW Motors.

Meer informatie en verkooppunten kan je vinden op de website van CTEK.

Related Posts