Gehoorbescherming op de motor

Gehoorbescherming op de motor

na 8 minuten op de motor gereden te hebben heb je al kans op gehoorschade.

Gehoorbescherming op de motor

Het wordt steeds mooier weer, dus de motor kan weer uit de stal. Naast je motor controleer je ook je kleding, helm, handschoenen en gehoorbescherming. Niet alle motorrijders gebruiken gehoorbeschermers, maar dat is wel aan te raden.

Een motor maakt al snel 98 decibel aan lawaai. Je kunt nog beter elektrisch boren.
Het geluid van de motor en windgeruis kunnen blijvende schade aan uw gehoor veroorzaken. Als voorbeeld: na 8 minuten op de motor gereden te hebben heb je al kans op gehoorschade. Een motor maakt al snel 98 decibel aan lawaai. Je kunt nog beter elektrisch boren. Met een elektrische boor heb je na 15 minuten kans op gehoorschade.

Gehoorbescherming op de motor grafiek

Waar moet je op letten bij aanschaf?

Er zijn veel verschillende oordoppen verkrijgbaar. Wij adviseren altijd kwalitatieve oordoppen te gebruiken, zoals Pluggerz oordopjes. Zij hebben oordopjes van siliconenmateriaal dat comfortabel zit. Let ook op hoe vaak je de doppen kan gebruiken. Gele schuimdoppen moet je bijvoorbeeld na 1x weggooien.

Daarnaast is er de keuze tussen universele dopjes en op maakt gemaakte dopjes. Pak jij sporadisch de motor dan adviseren wij de universele dopjes (€19,95 voor 2 setjes bij Beter Horen). Rij je elk weekend op de motor dan adviseren wij op maat gemaakte dopjes. De maatwerk dopjes zijn er al vanaf €129,95. Je moet even investeren maar daar heb je dan ook jarenlang plezier van. De zogenoemde Custom-Fit dopjes worden helemaal naar jouw oor gemaakt.

Onderhoud

Bij sommige merken moet je schoonmaakspul bij de oordoppen kopen. Bij Pluggerz hoeft dat niet. Zij adviseren om de oordoppen na gebruik met water en zeep te wassen. Je krijgt er ook een soort pennetje bij, dit heet een serumpen. Met deze pen kun je het oorsmeer aan de beschermers halen.

Navigatie en gehoorbescherming?

Vaak denken motorrijders dat gehoorbescherming en navigatie niet samen kunnen. Dat bestaat wel. Er bestaan dopjes met head-set. Zelf al voor universele dopjes. Wil je nog een stap verder dan is er de Road Com Mic. Dat is een gehoorbeschermer met head-set en microfoon in één. Je kunt dus ook terugpraten. Nadeel van de Road Com Mic is dat hij niet onder elke helm gedragen kan worden, controleer dus altijd eerst de ruimte in je helm.

Custom fit road com mic

Related Posts