10 vragen aan George van Schaik

10 vragen aan George van Schaik

Deze editie hebben we 10 vragen gesteld aan George van Schaik

1) Stel je zelf voor? Ik ben dus George, 53 jaar, en ongeveer 10 jaar geleden weer begonnen met motorrijden, een zogenaamde heropstapper. Ben werkzaam in de beveiliging, waardoor ik om het weekeind werk. Hierdoor ben ik beperkt om ritten te kunnen maken. De meeste ritten worden toch in het weekeind georganiseerd, en is er doordeweeks niet veel in de aanbieding. Hierdoor ben ik zelf begonnen om routes te gaan maken, waar ik al heel snel lol in begon te krijgen.

2) Wat vind je het leukst op motorroutes.net? Het leukste van motorroutes.net is toch wel het kunnen delen van je gemaakte routes en ideeën opdoen, van door anderen gemaakte routes.

3) Wat voor motor rij je en heb je gereden? Ik rij op dit moment een Yamaha TDM 900. deze heb ik nieuw aangeschaft en zelfs de eerste proefrit hierop heb ik gemaakt. Nadat ik op mijn rijbewijs heb gehaald ben ik begonnen op een Honda 550 k3. Deze heb ik na 5 jaar verkocht doordat ik een vriendin had die niet achterop durfde. Na 25 jaar niet meer gereden te hebben, heb ik een Honda 450N aangeschaft, om voorzichtig de eerste kilometers te maken. Ik kreeg al gauw het plezier erin terug, maar kwam er al gauw achter dat 450cc wel heel erg beperkt in vermogen was. Na een speurtocht van allerlei type motoren, kwam ik er achter dat mijn ding toch wel, sportief toeren is. Zowel lekker de beest uithangen als relaxed rond toeren.
10 vragen aan George van Schaik
4) Hoeveel km rij je per jaar? Ik denk dat ik best wel veel rij. Mijn TDM is nu 3,5 jaar oud en heb enkele weken geleden hem weggebracht voor de 100.000KM beurt. Dit komt dus neer op 30.000KM per jaar.

5) Navigatie setup en andere techniek op de motor? Zoals jullie op de foto kunnen zien heb ik er aardig wat accesoires opgezet. Allereerst, wat gelijk in het oog springt, is een kofferset, zijkoffers orgineel van Yamaha en de topkoffer van Shad. Aangezien ik niet 2 keer per week op mijn knietjes wil om de ketting te smeren heb ik een E-Scotoiler gemonteerd. Hiermee wordt tijdens het rijden de ketting gesmeerd, en loopt hij nooit droog. Verder heb ik er handvatverwarming en als kers op de taart navigatie TomTom 400 aangeschaft en gemonteerd en aangesloten.
10 vragen aan George van Schaik
6) Mooiste route? Ik heb aardig wat buitenland toertjes gemaakt. Duitsland, Zwitserland, Italië, Spanje, Engeland maar het summum was toch wel een 12 daagse rondreis door Marokko.
10 vragen aan George van Schaik
7) Favoriete tussen / eindstop? Als er koffie met iets lekkers erbij, is iedere tussen of eindstop favoriet. Ik toer meestal in groepsverband, en dan is het gezelschap belangrijker dan de ambiance.

8) Waar wil je nog wel eens rijden? Wat in nog op mijn verlanglijstje heb staan, Scandinavië, Slovenië, Kroatië, Hongarije en nog veel meer. Maar Nederland is ook niet verkeerd, als het weer maar meewerkt. Zo heeft iedere provincie zijn eigen charme.

9) Droommotor? Mijn droommotor moet eigenlijk een alleskunner zijn, toeren, spelen en zelfs off-road. Dan denk ik gauw aan Yamaha super Teneree, Suzuki DL 1000, Honda Crosstourer en Triumph Tiger Explorer. Maar een Yamaha FJR 1300 of Honda Pan European sluit ik niet uit.

10) Wat voor tip wil je meegeven aan mede motorrijders? Geniet van je trip en omgeving, rij nooit boven je eigen kunnen.

Related Posts