Pieter Jan Tolner

Pieter Jan Tolner

Ik ben 31 jaar oud en woon in Kampen Overijssel

1) Stel je zelf voor?

Mijn naam is Pieter Jan Tolner, ik ben 31 jaar oud en woon in Kampen Overijssel. Momenteel werk ik bij PostNL op de sorteerafdeling. Dit is niet echt een droombaan maar door omstandigheden werkt dit prima. Ik heb een aangeboren hartafwijking en reuma daarom heeft het motorrijden nogal wat voeten in de aarde gehad. Na mijn laatste operatie heb ik besloten om te gaan rijden. Dat is nu ongeveer 7 jaar geleden. Nu rij ik al aantal jaren met heel veel plezier. Het gevoel als ik op de paden ben is onbeschrijfelijk mooi! Een met de machine en jezelf uitproberen!

 

10 Vragen aan Pieter Jan Tolner


2) Wat vind je het leukst op motorroutes.net?

De routes natuurlijk. Ik rij regelmatig met mijn vader routes van jullie site! Vooral omdat we niet altijd tijd hebben om de hele dag te rijden is het leuk om een route te pakken die wat dichterbij is. Ook de interface werkt handig en de routes zijn makkelijk te vinden.


3) Wat voor motor rij je en heb je gereden?

Toen ik begon met lessen was ik helemaal weg van choppertjes en daarom ben ik begonnen op een Harley-Davidson Ironhead uit 1984. Dit was een ramp omdat hij zo lek was als een zeef en reed als een dweil. Na dit avontuur ben ik overgestapt naar een nieuwere Harley Nightster. Op zichzelf een prachtige fiets maar toen ik de diagnose reuma kreeg en ik er niet meer op kon rijden heb ik de keuze gemaakt om een ander soort motor aan te schaffen. Ik kwam uit op de all-road motoren dit met name om de zit. Nu rij ik alweer 3 jaar een XT660z Tenere dit is de beste keuze die ik ooit gemaakt heb. Ook heb ik het off-road rijden ontdekt en geniet ik meer dan ooit van mijn grenzen verleggen en de limiet van zowel mijn motor als ik te testen!

 

10 vragen aan Pieter Jan Tolner


4) Hoeveel km rij je per jaar?

Op de Harley rond de 2000 per jaar. Nu op de Yamaha rij ik ongeveer 6000 tot 8000 per jaar. Waar van het meeste ritjes die gaan door de blubber en het zand !


5) Navigatie setup en andere techniek op de motor?

Ik reed op de Harley met een Garmin Zumo 220. De Zumo werd geleend door mijn kleine broertje en werd gestolen. Toen heb ik een Zumo 345 gekocht en die bevalt prima ! Ik heb hem altijd aanstaan om tracks op te slaan en nieuwe paden en wegen op te kunnen slaan.

Andere techniek op de motor heb ik niet echt. Mijn motor is wel verre van standaard, Ik heb er veel aan veranderd en verbeterd. Luchtfilter, ECU , uitlaat , timing en vering is helemaal overhaalt. Met name de vering was de beste aankoop die ik ooit gedaan heb. Ook heb ik een hoog spatbord aan de voorkant, laag ruitje en een verbouwde achterkant. De standaard achterkant is gewoon lelijk van de Tenere.

 

10 vragen aan Pieter Jan Tolner


6) Mooiste route?

“De bulten route” in overijssel vind ik een erg leuke route om te rijden. De heb ik zelf behoorlijk aangepast en is ongeveer 70% onverharde paden en zandwegen en komt nu uit op ongeveer 200 kilometer. De oorspronkelijke route was van de Tenere club.


7) Favoriete tussen / eindstop?

Gewoon lekker thuis bij de vriendin! Tussen  stops doe ik niet aan. Lekker rijden en onderweg even snel ergens een hapje en dan weer door het leven is te kort om op terras je motor te bekijken je moet rijden !

 

10 vragen aan Pieter Jan Tolner


8) Waar wil je nog wel eens rijden?

Ik zou wel een naar Amerika willen en daar in Californië trails te rijden richting het zuiden. Moet heel erg mooi zijn ! Alleen het kostenplaatje is gewoon veel te hoog om ooit van de grond te komen. 

9) Droommotor?

Ik ben enorm blij met de Tenere maar uiteraard zijn er motoren die beter zijn in wat ik ermee doe. De Tenere is zwaar  en log in het zand. Ik zou wel een Husqvarna of Ktm Willen met Rally kappen en dan op avontuur. Of zoals een maatje van mij heeft een AJP die zijn net iets meer geschikt voor het ruigere werk!

10) Wat voor tip wil je meegeven aan mede motorrijders?

Ken je limiet, laat je niet stoppen door tegenslagen en vooral ga lekker rijden!

Op pieterjantolner.nl kun je me volgen

 

10 vragen aan Pieter Jan Tolner

Related Posts