Remco Broek

Remco Broek

Deze maand stelde we de 10 vragen aan Remco Broek

1) Stel je zelf voor?

Ik ben Remco Broek, 48 jaar geleden geboren in Vlaardingen en sinds 2004 woonachtig in Zwartewaal op het Zuid Hollandse eiland Voorne-Putten. Ik ben getrouwd en de trotse vader van Tristan. Tristan is 10 jaar en gaat regelmatig met mij mee op de motor. Ik rij motor sinds mijn 21ste. In 2002 mijn eerste Honda gekocht en in 2015 mijn derde en huidige Honda gekocht. Daar tussen heeft nog één andere motor gezeten. Ook een Honda. Het weer is voor mij niet snel te slecht om te rijden. Ik laat mij dus ook niet afschrikken door een buitje of een donkere lucht. Dat kan ook niet omdat (vooral de laatste jaren) de motor voor woon werkverkeer gebruik.

 

2) Wat vind je het leukst op motorroutes.net?

De diversiteit aan Nederlandse motor routes van lang tot kort vindt ik het leukst op motorroutes.net. Ik gebruik de routes als inspiratiebron en kom daardoor op de leukste plekken. Downloaden en narijden doe ik ze niet. Om de simpele reden omdat ik geen navigatiesysteem op mijn motor heb.

 

3) Wat voor motor rij je en heb je gereden?

In de afgelopen 27 jaar heb ik de volgende motoren "versleten :

Eerste motor Honda VT800 1991 - 2002
Tweede motor Honda VFR800 2002 - 2015
Derde motor Honda ST1300 Pan European 2015 - heden

10 vragen aan Remco Broek

4) Hoeveel km rij je per jaar?

Vooral de laatste jaren rijdt ik tussen de 12.000 en 14.000 km per jaar.

 

5) Navigatie setup en andere techniek op de motor?

Mijn navigatie setup op mijn motor is vooral mijn eigen neus. Die rij ik negen van de tien keer gewoon achterna en brengt mij op verrassend leuke plekjes. Wil ik ondersteuning van een route dan print ik die heel ouderwets uit op een A4, plastificeer het vel en plak het met tape op mijn tank. Als ik het echt niet meer weet heb ik altijd nog in de binnenzak een smartphone met Google maps die via bluetooth in mijn oor kan fluisteren waar ik naar toe moet, maar eerlijk gezegd gebruik ik die maar zelden. Wel rijdt er altijd een handheld Garmin GPS60csx met me mee om de gereden route te tracken zodat ik achteraf kan zien waar mijn neus mij allemaal heeft laten rijden.

 

6) Mooiste route?

Mijn mooiste route blijft die toch altijd in mijn "achtertuin". Een rondje "polderploffen" over de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duivenland. De polders barsten van de kleine weggetjes en prachtige uitzichten over de polder en het altijd aanwezige water. De omgeving verveelt nooit, omdat het veel en vaak verandert door de verschillende seizoenen en het daarbij behorende weer. Daarnaast kom je midden in de polder heel weinig mensen en verkeer tegen en kan je heerlijk op het gemak toeren.

 

7) Favoriete tussen / eindstop?

Echte favoriete tussen of eindstop heb ik eigenlijk niet. Ik stop waar ik zin heb om te stoppen en negen van de tien keer eindigen mijn toerritten gewoon bij mij thuis.

 

8) Waar wil je nog wel eens rijden?

Graag zou ik nog eens op een BMW R1100s en Moto Guzzi V11 Le Mans rijden. Gewoon omdat ik erg benieuwd ben daar de bullige twee cilinder blokken.

 

9) Droommotor?

De Moto Guzzi V11 Le Mans vindt ik een prachtige motor om te zien. Klassiek, maar toch ook in zekere mate modern en écht Italiaans.

 

10) Wat voor tip wil je meegeven aan mede motorrijders?

Gebruik je eigen gevoel en creativiteit in het vinden van je weg. Zet je navigatiesysteem eens uit en laat je verrassen waar je neus je brengt. Gebruik motorroutes.net als inspiratiebron, maar rijdt de routes niet klakkeloos na, maar geef er je eigen draai aan.

 

Related Posts