Hero4 Silver VS Virb Elite: Accessoires

Hero4 Silver VS Virb Elite: Accessoires

In deze test kijken we naar de accessoires en bevestigingsmogelijkheden

De Garmin Virb leidt de wedstrijd met een voorsprong die genomen is door de langere opnamen tijd. De vorige wedstrijd was geëindigd in een gelijkspel. Kan de Hero4 op dit vlak een punt score?
Meegeleverde accessoires De Garmin Virb wordt geleverd met een houder waar je de camera in klikt, koppelingen, 2 plaksteunen en een adapter voor de GoPro aansluiting. Dit is een heel erg groot voordeel zodat je universele accessoires, zo als bijvoorbeeld een selfie stick, ook gewoon gebruiken zonder veel poespas.

De Hero4 Silver wordt geleverd met 2 plaksteunen, 3 verschillende soorten achterkant en 2 steunen om de Hero4 op te schroeven.
Persoonlijk vind ik dit een groot nadeel, je kan er nog niet heel veel mee. Op je helm plakken of ergens op de motor lukt. Maar dan houdt het ook ver op.
Allebei de camera's hebben alleen een USB kabel en zal dus niet direct via het stopcontact kunnen worden opgeladen. Voor de meeste mensen is dit geen probleem, als je een andere USB oplader hebt werkt dit ook gewoon. Extra accessoires Natuurlijk kan ik niet op alle accessoires in gaan, het zijn er zo veel en er komen voor mijn gevoel elke dag wel weer andere bij. Ook staan op internet veel filmpjes hoe je, als je een beetje handig bent, zelf accessoires kan maken.
Hier komt meteen het grootste voordeel van de GoPro hero4. Omdat GoPro al een tijdje dezelfde form factoor heeft, en het een extreem populaire camera is. Zijn er heel veel accessoires te vinden, selfiesticks, hoofdbanden, polsbanden, fietssteunen en noem zo maar op. Zelfs voor de hond hebben ze een harnas. Deze passen meestal perfect voor de GoPro en wat minder voor andere camera's. Natuurlijk past de Virb ook op een x aantal accessoires door het verloopstukje. Maar niet allemaal, let hier op bij aanschaffen van het accessoir.
Wel vind ik persoonlijk de houder waar je de Virb in klikt erg handig. Heb hem zelf of op het stuur of op de helm zitten. Je heb de camera er zo van af om even uit de losse pols te filmen. De Hero4 kan dit ook als de zogenoemde Quick Release Buckles kan gebruiken. Alleen veel accessoires ondersteunen dit niet en moet je hem helemaal los en vast schroeven. Als je vol in de actie zit, wat moet met een actiecamera, duurt dit gewoon te lang. Drones en stabilisators Niet echt wat wij als motorrijder gaan gebruiken. Maar wil het toch even gezegd hebben. Wil je in de toekomst een camera drone of stabilisator/gimbal gaan kopen om nog beteren en mooiere beelden te krijgen ben je bijna genoodzaakt om een GoPro te kopen. Simpel weg er zijn geen Drones voor de Virb en bijvoorbeeld een feiyu g4 3axis handheld gimbal werkt ook alleen met een GoPro.
Eind uitslag Deze wint de GoPro Hero4 silver, door het grote aanbod accessoires ook voor leuke prijzen te krijgen van chinezen import sites. Wint de Hero4, het meegeleverde verloop stukje van de Virb maakt het al een stuk beter. Maar het blijft een verloopstukje het is er niet voor gemaakt.
Mijn tip is zoek wel goed uit of je het kan gebruiken en of het ook echt werkt zo als ze zeggen. Je hebt zo een doos vol accessoires waar je de helft niet van gebruikt en stiekem toch nog wat geld in gaat zitten. Andere testen - 1/6 Accuduur
- 2/6 Gebruik

Related Posts