Hero4 Silver VS Virb Elite: Gebruik

Hero4 Silver VS Virb Elite: Gebruik

In deze test kijken we naar het gebruiken.

Natuurlijk is alles persoonlijk, de ene persoon vind iets wel fijn en ander niet. Vaak is het ook een kwestie van gewenning. Deze battle eindigt daarom ook in een gelijk spel. Ga alleen wat dieper in op de verschillen tussen de camera's Scherm Allebei de camera's hebben een scherm zodat je goed kan zien wat je doet en wat je opneemt.

De Hero4 heeft daarbij nog een Touchscreen waarmee je alle instellingen kan doen. Werkt goed en handig, alleen in de Touchscreen behuizing wat minder en in de behuizing met harde achter kant helemaal niet. Scherm is wel erg helder en duidelijk

De Virb heeft geen Touchscreen en het scherm is wat minder van kwaliteit. Menu's en instellingen zijn duidelijk. De opgenomen filmpjes zijn wat minder van kwaliteit. Goed genoeg om even snel te kijken of je camera goed staat. Maar om echt te kijken of je filmpje gelukt is, vind ik persoonlijk van niet. Knoppen De knoppen op de Hero4 zien er alle 3 hetzelfde uit in zijn behuizing. Vond het persoonlijk lastig om er achter te komen waar de knoppen voor zijn. Verder voelen de knoppen stevig en slijtvast aan. Wel wat aan de kleine kant met handschoenen aan.

De Virb heeft 5 knoppen. Waar van 1 hele grote schuifknop waarmee je de opname kan starten. Dit is erg handig, maakt niet uit waar je bent in menu of dat de camera aan of uit staat. Dit is altijd opnemen. Vind het een groot pluspunt! Ook deze is erg goed te vinden boven op je helm en met handschoenen aan. Wel 1 groot nadeel, als je hem net als ik wel eens mee neemt in een modderbad. Daar kan die niet tegen, er komt zand tussen en schuiven gaat dan erg moeilijk. Na heel veel poetsen krijg je hem wel weer werkend. Maar optimaal is het niet. Weet niet hoe dat de Hero4 zich bij deze omstandigheden houdt, heb ik nog niet geprobeerd. Opnamen indicatie Hero4 heeft 3 indicatie lampjes die rood branden als hij opneemt. Zijn redelijk klein en soms lastig te zien. De Virb heeft 1 grote opnamen lamp boven het scherm persoonlijk, iets duidelijker. Maar niet van uit elke hoek te zien. Menu's Allebei de camera's hebben hun eigen menu structuur. Die gewoon goed in elkaar steken. Je hebt alles zo gevonden en niks zit onlogisch. Wat fijner werkt laat ik aan jullie over, het is ook hier weer een kwestie van gewenning. Bediening zonder Touch screen op de Hero4 kan soms wat onwennig aanvoelen. De Virb daar in tegen geeft duidelijk aan welke knop waarvoor dient. Batterij status icoontje Wil dit toch nog even benadrukken omdat de vorige test hier ook over ging. De Hero4 heeft een icoontje wat in 3en is verdeeld. Wat natuurlijk minder accuraat is. De Virb heeft gewoon een accu die langzaam leeg loopt. Dit is iets duidelijker hoeveel procent je nog hebt. Conclusie Natuurlijk ga ik hier geen winnaar uit de bus doen omdat het zo persoonlijk is. Het blijft dus een gelijk spel. Persoonlijk vind ik de Virb iets handiger in gebruik. Door de grote opname knop. Heb hem vaak op mijn stuur zitten en dan heb je hem zo aangeschoven. Dit is meteen ook het grootste nadeel van de camera die knop kan niet tegen modder. Als motorrijder heb je daar geen last van maar houdt hier rekening mee als je hem ook daarvoor wil gebruiken.

Volgende week ga ik wat dieper in op de bevestiging op de motor en helm. Andere testen - 1/6 Accuduur

Related Posts