Hero4 Silver VS Virb Elite : Accuduur

Hero4 Silver VS Virb Elite : Accuduur

In deze test kijken we naar de accuduur

Op papier moet de Virb zeker winnen. Accu is veel zwaarder en de opgegeven opname tijd is hoger.
Maar zo als gewoonlijk geloof ik dat niet, en heb ik de som op de proef genomen.

Stand-by tijd Zelf gebruik ik de camera veel bij mountainbike, obstakel runs en motorrijden. Nu hoef je niet heel de dag op te nemen vind ik. Dus neem alleen de stukken op wanneer het leuk gaat worden. Vandaar dat ik ook de stand-by tijd heb getest. Voor mij is het belangrijk dat ik er zeker een paar uur mee op pad kan zonder dat ik een berg accu's moet meenemen.

Allebei de accu's waren volledig opgeladen geen extra instellingen om stroom te besparen. Scherm van de Hero4 uitlaten schakelen naar 1 minuut bij de Virb kan je dit niet instellen. De GPS van de Virb stond aan hier kan je ook nog stroom mee besparen om dit in te stellen dat die alleen aanstaat bij opnemen of uit. Nadeel is dat je dan geen track heb als je niet opneemt. En gaten in je spoor hebt

De uitslag was verassend de Virb liep snel leeg en bij de Hero4 was nog niks te zien. Na 4 uur en 20 minuten moest de Virb het opgeven en ging de Hero4 nog door na 5 uur en 20 minuten.

Natuurlijk kan je dit door instellingen te veranderen iets langer maken. Het nadeel is dat je bij de Virb het scherm niet kan uitschakelen. Zonder dat die helemaal uitgaat.

Wel hebben allebei de camera's de mogelijkheid om vanuit niet ingeschakeld direct op te nemen. Houdt er dan alleen rekening mee dat het wel even duurt voordat die echt aan het opnemen is.

Het staat nu 1- 0 Hero4 neemt de leiding.

Opname tijd Dit is waar het echt om gaat. Ook hier zijn instellingen weer mogelijk om meer opname tijd te genereren. Deze test is gedaan op 1080p met de hoogste frames die op de camera mogelijk zijn bij deze instellingen. Als je lager in kwaliteit gaat krijg je meer opname tijd. Het is maar net waar je voor kiest.

Scherm van de Hero4 gaat weer uit na een minut, en de GPS van de Virb staat aan.

Hier moet de Hero4 het toch echt afleggen tegen de Virb. Na 1 uur en 10 minuten houdt de Hero4 er mee op. De Virb gaat nog rustig door aan de accu te zien op het scherm is die ongeveer halverwege. Dit blijkt ook zo te zijn de Virb haalt 2:15.

Nu is het dus gelijk spel 1 - 1

Conclusie Welke moet je nu nemen als je alleen kijkt naar accuduur. Ik zal zegen ga voor de Virb die kan beduidend langer opnemen. Stand-by tijd alleen is minder maar uit eindelijk zal de Hero4 het toch moeten afleggen als je een combi doet van beide.

Maar ga niet blind voor de Virb op accu. De Hero4 is een erg populaire camera, en zijn veel extra's te koop voor leuke prijzen. Extra accu's zijn er ook van vervangende merken en zijn niet heel duur. Ook is er de mogelijkheid om er een camera backpack op te monteren de Hero4 wordt dan een stuk dikker maar opnemen wordt een stuk langer.

Maar wil je geen extra accu aanschaffen en geen dikke camera ga voor de Garmin Virb.

Test 1/6 volgende week de volgende test. Daar lichte we de bediening toe.

Related Posts