GoPro Hero4 Silver

GoPro Hero4 Silver

Toch maar een GoPro

Naar lang wikken en wegen toch voor de GoPro gegaan. Ik had natuurlijk al een Garmin Virb Elite. Maar wilde er graag een camera bij zodat ik uit meer hoeken kon filmen en iets flexibeler was.

Maar waarom GoPro
Als je action camera zegt zeg je eigelijk ook meteen GoPro ze zijn marktleider op dit gebied. Maar is die plek wel echt verdient. Dit moet natuurlijk iedereen zelf weten. Er zijn tegenwoordig heel veel concurrenten en ze hebben allemaal hun plus en minpunten. Voor mij was de keuze ook niet makkelijk. Ben uit eindelijk toch voor de GoPro hero4 silver gegaan vanwege de vele accessoires. Een aantal miste ik toch bij de Garmin Virb, of zijn veel duurder.

Bij de meeste camera's zijn wel verloopstukken meegeleverd om het toch passend te maken voor GoPro accessoires maar dit werkt niet voor alles. Ook als je ooit nog een drone of camera stabilisator/gimbal wil gebruiken zijn er veel meer voor de GoPro dan voor andere camera's. Dit gaf voor mij de doorslag. Je bent een stuk flexibeler. Ook zijn er veel meer merken en goedkope alternatieve te vinden voor de accessoires.

Eerste indruk
Mijn eerste indruk wat is die klein. Als je hem uit de behuizing haalt blijft er niet veel over. Dit zal je niet vaak doen vooral niet op de motor. Kan die meteen nergens meer tegen.

Ik heb gekozen voor de hero4 silver omdat je dan een touchscreen hebt en scherm om te kijken wat je aan het opnemen bent. Persoonlijk vind ik dit erg handig en gaan mijn voorkeur dus ook naar uit. De black kan beter op 4k opnemen maar dit ga ik nog niet gebruiken.

Scherm is veel duidelijker dan bijvoorbeeld de Virb. Touchscreen werkt wel maar in de behuizing moet je aardig hard drukken. Dit zijn we niet meer gewend natuurlijk. Verder is het menu erg duidelijk.

De behuizing heeft 3 knoppen, zonder enige aanduiding van wat ze doen. Dit is soms erg verwarrend. Als je hem niet in zijn behuizing heb zitten kan je wel zien waar de knoppen voor dienen. Dit had iets duidelijker gemogen op begeven moment weet je wel waar alles voor dient. Moeilijk is het niet maar ik zat nog wel eens fout in het begin.

Opnamen kwaliteit.
Zit gewoon goed, je hebt veel mogelijkheden en dingen om in te stellen. Er staan genoeg filmpjes op youtube waar je het verschil tussen alle camera's kan kijken en kleuren zijn kwestie van smaak. Wel geeft GoPro wat extra instellingen voor het opnemen van video genaamd Protune. Hier kan je onder ander White Balance, color, iso limit en nog meer dingen instellen. Ik ben geen pro camera man en de meeste dingen zeggen me nog helemaal niks. Wel vind ik mooi dat ze de mogelijkheid geven.

Je hebt ook de mogelijkheid om de kijkhoek van de lens aan te passen "field of view" genaamd. Welke het beste is ligt aan de positie waar je de camera op heb bevestigd.

Accuduur
Dit vind ik 1 van de grote nadelen van GoPro die is gewoon slecht te noemen. Ik heb het nog niet precies op gemeten. Maar veel minder als de Virb, kan ook niet anders de accu die er in zit is een stuk minder zwaar. En ik vond die van de Garmin Virb al niet veel. Ik ga dit in een uitgebreide test nog verder uitlichten. Maar houdt er rekening mee als je wat langer op pad gaat dat er al snel een extra accu bij moet. Je kan hem ook niet in de standaard behuizing opladen.

Gebruiksgemak
Het is even wenen, maar het touchscreen werkt goed. Menu's zitten overzichtelijk en logisch in elkaar. Niks op aan te merken, ook het scherm is leuk om even zonder aan de computer te hangen een filmpje terug te kijken of alvast wat weg te gooien.

Extra opties
De GoPro heeft geen GPS of extra sensoren. Zelf vond ik dit een leuke toevoeging bij het motorrijden en mountainbike. Wel kan je hem via een app of afstandsbeding bedienen. Net zo als de meeste camera's op dit moment.

Conclusie
Ik ga er nog veel mee spelen, opnemen en delen met jullie. Eerste indruk is goed, doet wat die moet doen.

Related Posts