Het schoonmaakmiddel met het WOW effect?

Het schoonmaakmiddel met het WOW effect?

Schoonmaken zonder water, werkt het echt?


Wat is WOWShine
Het is een schoonmaakmiddel, voor motor, auto enz. Nu zie ik je denken, weer een schoonmaakmiddel, ik doe nog alles met afwasmiddel. Dit is toch wel echt iets anders, het is namelijk een schoonmaakmiddel zonder water. Ja zonder water, ik moest het ook 2 keer lezen.

Nu was mijn interesse gewekt, na een mailtje waren ze zo vriendelijk om een setje op te sturen. Afgelopen week kwam het binnen, eigenlijk kon ik niet wachten om het uit te proberen, was erg nieuwsgierig. Natuurlijk kon de Honda wel een schoonmaakbeurtje gebruiken.

Eerste indruk
Verpakking ziet er leuk uit en bevat alles wat je nodig hebt, een spuitbuis en 2 gekleurde poetsdoekjes. De verpakking + gebruiksaanwijzing op de fles is helaas Engelstalig en het informatie flyertje wat je er bij krijgt vertelt niet hoe je het moet gebruiken. Dit vind ik een groot nadeel, voor mij is het geen probleem, maar een Nederlandse gebruiksaanwijzing er bij leveren is wel zo makkelijk.

Gebruik
Bij de starters kit krijg je een spuitbus en 2 doekjes een licht gekleurde en donker gekleurde. (bij mij was het geel en blauw). Op de fles staat klein stukje in spuiten en uitsmeren met het donkere doekje, paar seconden wachten. En dan schoonpoetsen met het lichte doekje.

Hier moet ik wel even mijn kanttekeningen bij zetten. Hoe lang is een paar seconden... Ik dacht dus 10 seconden.

Aan de slag
Dit klinkt te simpel om waar te zijn, maar goed ik ga aan de slag. Motor was goed vies, degene die mij niet kennen, ik haat echt poetsen. Hij gaat er niet beter van rijden, zuiniger ook niet dus waarom zal je het doen. Maar nu moest ik wel, had beloofd om een review te maken en ik vind dat je het dan echt getest moet hebben. Het was een dag dat het elk moment ging regenen en dit ook af en toe deed. Tussen de buien door heb ik de motor gepoetst. Ik kon het natuurlijk echt niet gebruiken regen, dit moest ten sloten zonder water.

Met mijn 2 gekleurde doekjes, spuitbus en camera voor het resultaat in de aanslag. Tot mijn verbazing werkt het goed, de aanslag van modder en stof die er op zit gaat er zo vanaf. Het lijkt gewoon dat het er niet meer aan vast gehecht zit. Begin is goed, nu dat massagraf aan de voorkant. (vliegjes)

Hier heeft de WOWShine wat meer moeite mee. Jammer ik was net zo enthousiast over het spul, poetsen met een lach op mijn gezicht is nog nooit gebeurd. Maar we gaan gewoon verder, dan gaat het er maar niet af, weten we dat ook. Komt het in de review was precies wat ik dacht.

Hardnekkig vuil
Toch was ik het er nog niet mee eens, misschien moet ik het gewoon wat langer in laten trekken. Poging 2 mijn donkerdoekje was al redelijk nat geworden en eigenlijk ging het alleen maar beter. Dus ik durfde het aan, voor de 2de keer naar het massagraf. En nu vloog het er ook gewoon af, sommige stukjes iets harder moeten poetsen. Maar echt boenen hoef je dus niet. Bij wat hardnekkiger vuil dus gewoon wat langer in laten trekken of 2 keer overheen gaan, gaat het er ook van af.

Verbruik
Nu heb ik niet veel plastiek enz aan mijn motor zitten, maar schat dat je er zo ongeveer 5 tot 10 keer mee kan doen, als je niet te gek doet. Er is ongeveer zo'n 50 ML uit. Nu verschilt dit natuurlijk wel per motor.

Conclusie
Ik ben geen schoonmaak expert, vind het ook niet leuk om te doen. En ik wordt ook niet betaald om hier een goed verhaal over te schrijven. Maar het werkt echt, ik had het niet verwacht. Het zal denk ik niet in alle gevallen even goed werken. Als er echt kilo's modder aan zit, of je hebt net 3 sloten gehad met je crossmotor, verwacht ik dat je wel iets of wat ondersteuning van water kan gebruiken.

Maar voor hoe vies de meeste "goedweer" motors zijn werkt het gewoon goed. Je motor glimt weer net als toen je hem uit de showroom reedt.

Zelf zie ik me dit nog wel mee nemen op een meerdaagse toertocht of vakantie. Misschien een kleinere variant. Maar voor onderweg is het wel ideaal. Ook omdat je geen water nodig hebt.

Prijs en beschikbaarheid
De kosten van het beginners pakket, met 2 doekjes en spuitbus zijn € 19,95.
Navullingen zijn te verkrijgen van
-500 ml € 12.95
-5 L € 39.95
-25 L € 119.95
Gratis verzending!

Alles is te bestellen bij de webshop van WOWshine zelf.
http://www.wowshine.nl

Related Posts