Eerste indruk Rider 400

Eerste indruk Rider 400

Vorig jaar mocht ik ook rond deze tijd de nieuwe TomTom rider uitproberen. Ook dit model gaan we weer testen.

Inhoud van verpakking - TomTom Rider 400
- Handleiding
- Bevestigings steun
- Rammout
- Usbkabel
- Aansluiting voor op de accu

Op mijn motor (CB100R) waren de meegeleverde bevestigingsonderdelen goed en paste meteen. Weet niet of dat dit op elke motor zo is. Rammout heeft wel heel veel mogelijkheden om het goed passend op je motor te bevestigen. Ik sluit de TomTom niet aan op de accu omdat die weer terug moet en het is best een werk om dat te bevestigen.
De Rider 400 Het apparaat vind ik er persoonlijk erg mooi uitzien. De achterkant zitten grote speakers, hier heb je op de motor niet veel aan. Voor in de auto is dit natuurlijk erg handig. Bij dit pakket zit geen auto standaard. Dit is wel jammer, deze zal je er nog los bij moeten kopen of wachten op het Premium Pakket. (+ 100 euro).

Niet alleen het uiterlijk heeft een make-over gekregen ook de software is er erg op vooruit gegaan. Het ziet er mooi uit. Het menu heeft een doorzichtige achtergrond. En als je wilt kun je nog voor andere accent kleuren kiezen. De kaart is niet veel veranderd zo op het eerste gezicht. Ik ga hier dieper op in als ik hem echt onder het rijden ga testen.

De montagesteun waar je de rider in klikt kan draaien, dit is ideaal als je wil switchen van liggende weergave naar staande weergave. Ook past de rider automatisch zijn schermindeling aan. Leuke functie, maar persoonlijk denk ik dat je toch kiest voor 1 bepaalde positie en die vast houdt. Of dat nu staand of liggend is.
Kronkelroute en heuvelachtige routes Dit wordt ook wel spannende route genoemd, de vorige versie heten dit nog kronkelroute. Ik ben altijd kritisch op dit soort functies, vaak vind ik ze niet werken en rij je net naast de mooie wegen.

Maar misschien heeft tomtom het deze keer beter voor elkaar. Ik ga hier nog uitgebreid op in. Wil echt weten wat het precies doet en of het ook een leuke weg is. En dan moeten we natuurlijk op de motor ervaren.

Als je op spannende route klikt krijg je meteen weer de kaart voor je neus met de melding: Tik om tussenstops toe te voegen. Dan kan je dus ergens op de kaart tikken en maakt die een rondje met jouw instellingen. Leuk, maar wat moet je er mee? Ik en nog een paar mensen hebben erg moeten zoeken naar waar je een adres in kan voeren, om daar een spannende route naar toe te plannen. Het zal misschien wel in de handleiding hebben gestaan, weet ik niet. Die lees ik nooit. Maar er staat een knop met 3 puntjes en dan krijg je een menu waar in staat: Stel bestemming in. Dit moet je dus echt even weten, maar vergeten doe je het nooit meer.

Zoals ik al zei ga ik nog verder uitzoeken of het ook echt een spannende route is en wat er precies gebeurt. Eerste indruk is wel redelijk, doordat je kan in stellen in 3 niveaus hoeveel bergen je wilt en hoeveel kronkels.

Dit was het even voor nu, ik ga hem verder testen, er komen zo snel mogelijk meer reviews online. De eerste indrukken zijn goed.

Foto's staan op Facebook

Related Posts