NanoProtech Auto Moto Anticor

NanoProtech Auto Moto Anticor

Het wondermiddel of toch niet, wij testen het uit

En tijdje geleden was ik opzoek naar nieuwe ketting spray, mijn voorraad was op en de ketting stond toch al aardig droog. Nu kwam ik het nieuwe Nanopotech tegen. Zal ze eens een mailtje sturen of dat ik het kon testen. Soms moet je wel eens veranderen van product anders roest niet alleen je ketting maar roest je zelf ook aardig vast.

Over Nanoprotech
Naar wat rondsurfen op de website ben ik een stuk wijzer over wat nanoprotech nu eigenlijk doet en hoe het werkt. De unieke formule dringt snel onder vocht en roest en vult de kleinste scheuren. Vooral de zin Voorbehandeling van het oppervlak is niet noodzakelijk, klinkt mij als muziek in de oren.

De test
Zelf hebben ze een x aantal testen uitgevoerd die allemaal openbaar zijn. Je kan ze terug vinden op. www.nanoprotech.nl/test-verslagen/ , als ik het zo moet geloven is het echt een wonder middel.

Maar dat geloven we natuurlijk pas als ik het zelf heb getest. Dus afgelopen donderdag was het zo ver ik ging het testen. Doek van de motor af busje goed geschut en aan de slag. Wat mij als eerste opvalt dat het erg dunnen ketting spray is, Normaal gebruik ik S100 Kettingspray dat is echt van die dikke plak. Maar dit wil nog niks zeggen of dat het goed werkt.

Naar de ketting in gesprayd te hebben vallen me een paar dingen op, ten eerste het is een bende alles zit onder, en het druipt op de vloer en op de band dat vind ik nog het ergste. Elke motorrijder weet dat dit heel gevaarlijk kan zijn. Misschien ben ik iets te fanatiek geweest dit laat ik even in het midden.

Op de website staat dat je het ongeveer een kwartiertje moet laten in trekken, precies de tijd die ik nodig heb om me om te kleden en alles klaar te maken voor de rit. Daarna moet je het overtollige smeermiddel er af halen. Dit vind ik een beetje tegen strijdig, eerst spuit je er een berg op en dan weer er af halen maar goed we doen het maar. (wat er nog op zat er ligt toch ook een deel op de grond). Toch nog maar even voor de zekerheid goed naar de band kijken. En ja hor er zit zelfs nog meer plak zooi op. Snel er af doen voor dat we onderuit gaan, Gelukkig gebruik ik dat deel van de band niet zo heel vaak, maar toch geen prettig gevoel.

Naar een aantal kilometers stoppen we even om te kijken of dat alles nog goed plakt, en zo als jullie al raden alles zit onder. Ik ga weer gewoon terug naar een wat meer plakkende kettingspray.

Eindconclusie
Voor kettingspray op de motor vind ik het niet geschikt, door de hogesnelheden vliegt het er te makkelijk van af. Als smeermiddel voor andere doeleinde en over de elektronica tegen roesten enz. Zal het heel goed kunnen werken, dit hebben we niet getest. De dikte van het smeermiddel is voor het gebruik van kettingspray een nadeel maar als gebruik van smeermiddel voor andere bewegende delen juist een groot voordeel. Voor meer info, of om direct een busje te bestellen kun je kijken op

www.nanoprotech.nl

Related Posts