Garmin Virb Edit software

Garmin Virb Edit software

Dit software programma wordt gebruikt om de opgenomen video's te bewerken en terug te kijken.

Installatie
Installeren is simpel je download de nieuwste versie van de website. Het wordt aangeboden voor Mac (vanaf OS X Lion) en Windows (vanaf 7). Deze review is gemaakt met Versie 2.4.0 van het programma, op een MacBook Air.

Het beginscherm Ziet er overzichtelijk uit, hier staan alle geïmporteerde filmpjes en de projecten waar je aan bezig bent of heb afgerond.
begin scherm

Clips bewerken De standaard dingen zitten er in knippen, weg snijden en muziek er onder zetten. Ook is er een mogelijkheid om het filmpje sneller of langzamer te af te laten spelen. Dit kan 12,5 % langzamer en 800 % sneller. Ook heb je hier de mogelijkheid om het gps spoor aan te passen, of van een ander apparaat. Je kan er ook een muziekje onder zitten of een overlay bij plaatsen.
clips bewerken

Het gedeelte overlays is heel erg leuk, hier kan je allerlei gegevens over je rit laten zien. Zoals snelheid, hoogte, tijd, afstand, kaart en nog meer. Hier zijn standaard sjablonen voor of je kan zelf uit de lossen onderdelen wat samenstellen.
kaart-overlay speedmeter

Dit zijn alle opties voor het bewerken van de filmpjes. Zelf mis ik hier nog wel wat dingen. Mijn lijkt het leuk als je er bijvoorbeeld teksten bij kan zetten of je logo onder in kan plaatsten. Overgangs effecten of splitscreen. Ik hoop dat dit eventueel nog in updates extra functies komen.

Instellingen Deze zijn best beperkt maar meer heb je eigenlijk ook niet nodig. Je kan kiezen tussen google en bing en wat voor eenheden je wilt.
instellingen

Eind conclusie Het programma werkt simpel en je hebt het zo door. Het nadeel is echter wel dat het redelijk beperkt is. Misschien komen er door middel van updates nog extra functies. De kaart overlays zijn leuk vooral als je het gebruikt bij motorrijden. Is de kaart leuk om terug te zien.

Related Posts