Garmin Virb eerste indruk

Garmin Virb eerste indruk

Naar een aantal navigatie systemen getest te hebben is er nu de eerste review van een actioncam.

Wat is de Virb
Zo op het eerste oog is het een gewonnen actioncam waar er al zo veel van zijn. Maar toch heeft die wat extra leuke functies die we eigenlijk meteen verwachten als we Garmin horen. En dat is dat er GPS op zit. Door deze functie komen er hele leuke dingen inbeeld. Ook is de mogelijkheid om er bijvoorbeeld een ANT compatible hartslagmeter en fietscadans aan te koppelen.

Bevestiging
Dit vind ik een beetje tegen zitten wat er standaard bij geleverd wordt. In de doos zit een
- Houder
- Paar koppel stukjes
- En 2 steunen om ergens op vast te plakken

Dit is goed als je hem op je helm wil plakken of ergens vast op de motor. Maar je bent toch beetje gebonden. Gelukkig was Garmin zo vriendelijk om er de Steun voor op de buis bij te doen. Kan die mooi worden bevestigd op de stuur stang van je motor. Helaas kot dit setje in de winkel wel weer ongeveer 25 euro. Er zijn ook nog veel meer andere steunen te vinden op de Garmin website.

Chroma beeldscherm
Op de Virb zit een klein 1,4 inch beeldscherm, hier kan je wat instellen, filmpjes terug kijken en een dashboard op laten zien dit is een leuke bijkomstigheid of dat je het in de praktijk ook echt gaat gebruiken licht een beetje aan de toepassing waar voor je het gaat gebruikt. De zoeker is zeker handig kan je kijken of dat je niet de helft van je stuur aan het filmen bent. Ook zit er een gyroscoop op kan je zien of dat je de camera wel recht houdt met opnemen.

Gebruik Hier kan ik heel weinig over zeggen eigenlijk is het heel simpel er zit een grote knop om op te nemen en meer hoef je niet te doen. Ook als je een foto wil maken druk op de foto knop en klaar. Het wijst zich allemaal van zelf uit. De instellingen zijn ook heel duidelijk door het scherm.

Wifi en de App
Er zit zelfs wifi op eerst dacht ik waarom heb je dit nu weer nodig. Maar als je op je smartphone de Virb app download, kan je je telefoon als afstandsbediening gebruiken. En wat kleine instellingen veranderen. Ook zie je op de app wat de camera ook ziet. Het is zeker een leuke optie waar we toch al een half uur lol mee hebben gehad. Virb in de boom gehangen op een vogelbadje en dan wachten tot dat er een vogel aan komt. En ja ik weet het, het is een actioncam en er was niet heel veel actie maar het was toch leuk dat het kon. Natuurlijk kan je er ook nog andere dingen mee.

Editing software
Garmin heeft een gratis simpel software programma voor het bewerken van de video’s hier ga ik op een verdere review op in want dit is best uitgebreid om dat hier nu nog allemaal te vermelden. De eerste indrukken zijn goed.

Eind oordeel
Tot nu toe alleen maar lof over de Virb, vind het nu al jammer dat die terug moet. Maar eerst nog een maandje op proef. Inde volgende reviews ga ik verder in op het filmen en het editen van de films. Ik ga hem zo en zo op de motor testen en met het mountainbike. Mochten jullie nog tips hebben wat leuk is om te testen hoor ik het graag.

Related Posts