Review TomTom Rider

Review TomTom Rider

Naar ongeveer een maand hier beetje mee hebben te gespeeld en getest te hebben komt hier mijn eind oordeel over de TomTom Rider.

Review TomTom Rider Naar ongeveer een maand hier beetje mee hebben te gespeeld en getest te hebben komt hier mijn eind oordeel over de TomTom Rider. Algemene indruk
Het apparaat voelt goed en stevig aan. Aan/uitknop is groot zat voor met de handschoen. Het zonneklepje is leuk maar of het echt werkt is af te wachten. Gelukkig schijnt de zon nooit zo vaak in Nederland. Ben benieuwd hoelang het klepje van de USB aansluiting het vol houdt. Nu ben ik wel zo iemand die dat dus echt al wel in totaal 1000 keer open en dicht heeft gehad en voelt nog goed aan dus neem aan dat het wel blijft werken.

Scherm en Bediening
Scherm is overzichtelijk met icoontjes zo als de meeste van ons wel gewend zijn. Denk dat zo onderhand iedereen wel een TomTom in zijn auto heeft of heeft gehad. Eigenlijk is de menu structuur niet veel anders.

route venster

Als je de route aan het rijden bent staat er ook een handschoentje op het scherm. Als je hier op drukt kom je meteen bij wat snel toetsen uit. Wat toch heel handig kan zijn onder het rijden (ook al mag dit natuurlijk niet) vooral het knopje Benzinestation.

Er is in het menu ook een stukje rit statistieken dit is niet zo uitgebreid als bij de concurrent maar is altijd leuk om je gemiddelde snelheid enz. te zien.

handschoen

Routes
Hier vind ik persoonlijk de TomTom wat minder in, niet dat TomTom hier echt wat aan kan doen.

De software werkt gewoon goed het route rijden ook niks op aan te merken. Maar je merkt gewoon dat ze toch nog een beetje de underdog zijn en daarom zijn de meeste routes alleen voor de Garmin beschikbaar (ook op motorroutes). Er zijn wel een hoop manieren om het om te zetten dit gaat over het algemeen ook wel goed. Maar je moet hem altijd nog even controleren of dat er geen foutjes in zijn geslopen. Ik hoop persoonlijk dat door het afleveren van een goed alternatief voor de Garmin er ook meer routes komen die voor de TomTom zijn gemaakt.

Zelf zal ik proberen in de toekomst om ook meer routes voor de TomTom op de site te zetten.

Bevestiging op de motor
Hier voor is een halve ijzerwinkel van Ram Mounts af gekomen, Genoeg mogelijk heden om het op de motor te krijgen mee geleverd. En mocht het toch niet passen dan is er altijd wel een mogelijkheid te vinden op Internet genoeg verloopstukken te vinden. Ook zit er een stroom kabel bij zodat de TomTom van voeding voorzien kan worden.

TomTom HOME
Dit is de software die TomTom Gebruikt om je TomTom te update en leuke extra’s te installeren. Verder het ik hier niet zo veel mee gedaan. Heb het gebruikt om de screenshots van de TomTom software te maken.

Plus punten
Menu is overzichtelijk en de kronkelroute is een leuke bijkomende functie. En natuurlijk de prijs je hebt al een heel compleet navigatie systeem voor ongeveer 400 euro. Als je de acties af wacht krijg je er hem ook goedkoper of met wat extra’s . En natuurlijk life time gratis kaart updates altijd handig.

Min punten
Tuurlijk zijn die er ook, zo als ik hier boven al heb genoemd de routes. Dit is eigenlijk wel het grootste min punt. Ook is het iets minder uitgebreid als bijvoorbeeld de Garmin Zumo 390 LM of zijn grote broertje de 590LM. He zit hem hier vooral in de extra’s die sommigen onder ons ook nooit zullen gebruiken. Zoals een Bandenspanning meter, Service geschiedenis enz.

Related Posts