Routes maken voor de TomTom Rider

Routes maken voor de TomTom Rider

Dit is eigenlijk waarom wij allemaal een navigatie op de motor hebben of willen. Het rijden van de mooiste routes en de leukste bochten.

Ook dit kan op de tomtom alleen heeft tomtom hier zelf geen programma voor net zo als het Garmin Basecamp heeft. Maar wordt het programma Tyre aangeraden dit staat op de TomTom zelf als installatie bestandje maar kan ook worden gedownload via de website (http://www.tyretotravel.com/nl/)

In dit gedeelte van de review ga ik verder in op hoe je een route kan maken en op de TomTom krijgt. We gaan er even vanuit dat Tyre al geïnstalleerd is en de tomtom wordt herkend door de computer.

Route maken via Tyre

Klein simpel maar doeltreffend programma, Het werkt op Google Maps. Dit vind ik persoonlijk een nadeel. Ten eerste omdat je het niet offline kan gebruiken de kaarten staan online dus je zal internet nodig hebben om het te kunnen gebruiken. Thuis is dat natuurlijk geen probleem maar wil je je route op vakantie nog wat aanpassen kan dit een probleem worden. En of dat de kaart 100 % gelijk is in tyre dan op de TomTom kan soms voor lastige situaties zorgen(bijvoorbeeld nieuwe wegen of 1 richtingen verkeer).

Verder werkt het programma goed je kiest je startpunt en gaat punt voor punt je route opbouwen. Je kan de aantal Km zien en hoe lang je er ongeveer over doet. Als de route klaar is en je wilt hem op de TomTom zetten kan dat heel gemakkelijk bij het menu onder TomTom.

Routes via de website

Helaas zijn nog niet alle routes goed voor TomTom nu kreeg ik wel een hele goede tip op de mail van www.gps.nl dat het makkelijk is om Garmin routes over te zetten naar tomtom. Ik wil dit eerst goed testen voor dat ik het ga toevoegen op de website.

Maar voor nu als je het ITN bestand van de website download en kopieert het naar de TomTom in het mapje ITN. Komt die automatisch bij de reisplanner te staan.

Ook kan je de ITN bestanden openen in Tyre, en dan aanpassen en op de TomTom zetten net of dat het een route van je zelf is.

Dit is zomaar even snel een stukje over routes maken het is heel uitgebreid en iedereen doet het op zijn eigen manier. Er zijn online ook veel handleidingen te vinden en er zijn zelfs motorclubs en winkels die cursussen geven om routes te maken, mocht je er niet aan uit komen.

Related Posts