Eerste indruk TomTom Rider

Eerste indruk TomTom Rider

Naar een aantal Garmin navigatiesystemen te hebben mogen testen is het nu tijd aan de TomTom Rider.

Eerste indruk De TomTom Rider ziet er robuust uit, ook het gebruik van een zonneklep. Lijkt op een goede uitkomst voor de zon. Dit gaat in de echte review op de motor meer in beeld komen hier in de huiskamer heeft het niet veel nut. Wat me wel opvalt is dat die best zwaar aanvoelt. Dit is natuurlijk geen probleem als die op de motor zit. Naar het opstarten krijg je wat vragen en wat standard instellingen en is die eigenlijk klaar voor gebruik.

Software Menu is overzichtelijk niet te veel poespas je krijgt de keuze om een route te plannen. En om een Kronkelroute te plannen verder op in de review ga ik hier uitgebreid op in. En dan is er nog een knop Beheer reisplannen. Deze functie zullen we het meest gaan gebruiken als motorrijder heb ik zo het vermoeden. Alle knoppen en functies zijn goed groot en kunnen bedient worden met motorhandschoenen.

hoofdmenu

Toetsenbord wat handschoenvriendelijk is, is even wennen. Je kan hem ook instellen op gewoon volledig toetsen bord maar dat is niet zo handschoenvriendelijk. Wel goed dat ze de optie open houden.

toetsenbord

Verder is het scherm overzichtelijk met snelheid en hoe hard je op die weg mag. Instructies en aankomst tijd en actuele tijd. De weg die je moet volgen is mooi blauw dit is natuurlijk ook handig.

routescherm

Kronkelroute
Dit is een optie waar ik wel heel nieuwsgierig naar ben, de melding die je krijgt doet heel veel goeds vermoeden. Als ik de echte review op de motor ga testen kom ik hier op terug.

kronkelroute

Beheer reisplanner Dit is de optie die je als bezoeker van deze site toch het meest gaat gebruiken. Helaas zijn nog niet al onze routes om gezet naar TomTom maar het worden er steeds meer. TomTom bied de mogelijkheid om op het apparaat zelf een route te maken, of via de Computer. Hier voor moet Tyre worden gebruikt. Dit is geen software gemaakt door TomTom. Er is zowel een gratis versie als een X aantal betaalde pakketten. Zelf vind ik het beetje een gemiste kans van TomTom om een ander programma gemaakt door een ander bedrijf hiervoor te gebruiken. Maar hier zullen ze wel goede redenen voor hebben. Tyre en TomTom zijn wel met elkaar verbonden en de Software kan ook via de TomTom worden geïnstalleerd op de computer.

Over het maken van de route op Tyre ga ik nu niet verder op in, maar als je de route eenmaal hebt is het makkelijk naar de TomTom te kopiëren. En door middel van open kan je de verschillende routes bekijken, aanpassen en natuurlijk rijden.

reisplanner

Conclusie Voor nu zit de review er op ik ga binnen kort het ijzerwaren op de motorschroeven en dan gaan de echte testen beginnen. Voor nu ziet het er allemaal goed en overzichtelijk uit. Tot nu toe een goed alternatief voor de Garmin. Vooral de prijs is een stukje goedkoper. Al schilt het niet veel meer als je goed zoekt denk ik. Het nadeel wat ik tot nu toe wel tegenkom is dat nog niet alle routes klaar zijn voor de TomTom. Maar als het apparaat populairder wordt komt dat van zelf goed.

Related Posts