Praktijk Test Alpine MotoSafe Oordoppen.

Praktijk Test Alpine MotoSafe Oordoppen.

Vandaag was het zover de eerste keer op de motor van dit jaar, weet het ben erg laat. Dit is een mooi moment om de oordoppen die ik gekregen had echt uit te testen.

Zelf heb ik nog nooit met oordoppen in gereden was dus wel even wennen. Maar eigenlijk went het wel snel je voelt ze bijna niet, en zit ook niet vervelend in je helm. Heb mijn rit eigenlijk in 3 stukken verdeeld om een goed idee te krijgen hoeveel het dempt en wat nu het fijnste is en of dat je wel echt verschil merkt.

Deel 1: Zonder oordoppen. Met de test waaide het stevig had hier zonder oordoppen wel een beetje last van maar om nu te zeggen wordt er doof van, ook weer niet. Maar schijnbaar kom je daar ook achter als het al te laat is. Naar wat verschillende wegen en snelheden geprobeerd te hebben ben ik even gestopt om mijn oordoppen in te doen. Dit is best onhandig met handschoenen aan. Maar goed die zijn ook zo uit.

Deel 2: Groene filter. Het groene filter is volgens de brochure voor medium demping, dit zal genoeg moeten zijn voor normaal gebruik en niet op een crossmotor of op het circuit. Naar het indoen, helm weer op gedaan, handschoenen aan merk je al meteen verschil. Eigenlijk is het gewoon een stuk rustiger aan je kop. Naar een stukje van verschillende wegen en snelheden, merk je wel duidelijk verschil, eigenlijk wordt het pas echt ‘nodig’ als je echt gaat gas geven boven de 80 a 100 km per uur. Dan ga je echt verschil merken. De windt wordt dan goed gedempt en je hebt er bijna geen last meer van.

Deel 3: Gele filter. Deze filter is voor High demping, voor constant hoge snelheid en jankende motoren. Heb ze ook even in gehad. Ze dempen inderdaad een stuk meer dit verschil hoor je echt. Ook hier heb ik weer een paar verschillende wegen geprobeerd en snelheden om de vergelijking goed te kunnen maken. Het wisselen van filters is wel een beetje priel werk, maar denk dat je het niet dagelijks gaat doen. Je kiest gewoon de gene die het best bij je past en die laat je er in zitten. Misschien als je echt veel werkt kan je zelfs beter 2 setjes kopen zo duur zijn ze ook niet.

Heb bij deze oordoppen ook even wat meer gas gegeven dan dat ik hier kan noemen omdat familie en politie misschien ook mee leest, maar dan werken ze nog steeds goed. Heb het langer vol kunnen houden dan de 1,5 minuut die in de vorige review werd opgegeven in de tabel.

Conclusie Of dat het echt nodig is, moet iedereen voor zich beslissen. Zelf ga ik ze zeker vaker in doen, misschien wel altijd. Het rijdt een stuk rustiger en alles wat je moet horen hoor je nog. Het enigste nadeel is wel dat je het geluid van die knalpijp die je er voor een paar 100 euro onder heb laten leggen ook minder goed hoort. Daar komt ook nog een beetje het klein kind in mijn naar boven het moet herrie maken, hoe meer hoe beter. Al met al is het zeker een aanrader vooral als je veel boven die 80 kilometer komt. En geef eens eerlijk toe dat doen we toch allemaal. Helaas heb ik ze niet kunnen testen hoe het is als je oortjes in hebt voor navigatie. Omdat ik geen navigatie hebt je zal het niet geloven met zoon website maar het is toch echt zo.

Voor meer informatie kijk op:

www.alpine.nl

Related Posts