Telefoon mee op de motor

Telefoon mee op de motor

Wat heb je nodig en wat kan je er mee.

De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit ons leven. Niet gek want we kunnen er zoveel mee, van broodjes bestellen tot navigeren naar de andere kant van de wereld. (en niet vergeten, bellen) We willen dit handige apparaat dan ook meenemen op de motor.

Maar hoe doe je dit nu goed, waar moet je op letten en welke spullen zou je kunnen gebruiken?

Bevestiging
Wij zijn helemaal fan van Rammounts, dit modulaire systeem kun je uitbreiden voor elk gewenste doel. We schreven al eens eerder over de oplossing voor de gopro. Ook hebben ze een mount voor het bevestigen van je mobiel, X-Grip wel te verstaan.

De X-Grip bevestig je met een ram tussenstuk, die te verkrijgen zijn in 3 verschillende maten, op een basis onderdeel wat op je motor vast zit. Deze basisonderdelen zijn in verschillende oplossingen te krijgen. Onze voorkeur gaat uit naar de X-Tough, dit omdat die makkelijk zonder gereedschap is te bevestigen en verplaatsen van motor. Ga je dit systeem altijd vast op de motor laten zitten, zou ik kiezen voor een andere oplossing omdat dit een net wat stabieler eindresultaat geeft.

Weersomstandigheden
Natuurlijk blijft het weer een niet te voorspellen factor bij het motorrijden. Zorg ervoor dat je telefoon waterdicht is, de meeste moderne telefoons claimen het te zijn. Maar wil je er toch zeker van zijn dat je telefoon niet de geest geeft bij de eerste regenbui, is een goed hoesje niet overbodig. Of natuurlijk gewoon een driepvrieszipzakje, werkt hier al jaren.

Stroom
Als je wilt gaan navigeren met je mobiele telefoon, heeft de accu van je telefoon niet een heel lange levensduur. Je kunt een USB of sigaretten aansluiting op je motor monteren. Wat ik een veel makkelijkere optie vind, is een powerbank meenemen. Hiermee kan je de telefoon weer wat extra power geven, wanneer je even aan het genieten bent van een heerlijke lunch.

Software
Natuurlijk moet je speciale navigatie software hebben om al die mooie motorroutes te rijden. Hier is veel verschil in, het belangrijkste waar je op moet letten is dat de software GPX bestanden ondersteund. We gaan nog een apart nieuwsbericht schrijven over navigatiesoftware voor op de gsm.

Related Posts