De GoPro Mount van RAM mount

De GoPro Mount van RAM mount

De GoPro Mount van RAM mount

Introductie

Zoals jullie allemaal weten ben ik al een tijdje op zoek naar een goede manier om filmpjes te maken op de motor met mijn GoPro hero4 en garmin virb. Alleen het is mij nog niet helemaal gelukt, vaak zijn de beelden schokkerig en vooral saai om naar te kijken.

Ik heb tot nu toe de camera op mijn stuur gemonteerd met de standaard stuur montage of op de helm met de montage die er bij zit. Allebei niet super vind ik zelf.

Tijd voor wat nieuws

Maar wat is de grote vraag, alle steunen zijn best duur en om nu een rugzak mee te nemen voor 10 verschillende steunen vind ik ook ver gaan. Eigenlijk had ik niet echt een oplossing totdat ik op Facebook een bericht voor bij zag komen van Motormount.nl dus maar snel op de site gekeken. Best veel opties voor alles wat wils. Maar wat had ik nodig om te bereiken wat ik wilde? Dus maar een mailtje sturen met die vraag.

Wat wilde ik bereiken met de steun

Verschillende hoeken filmen en een stabiele verbinding. En dan het liefst nog snel wisselbaar en ook op meerdere motors kunnen monteren. Zodat we bij de tussenstop kunnen wisselen van positie of even stopen om een ander shot te pakken. Als het zou kunnen het liefst ook te gebruiken bij mountainbike of al het andere waar ik de GoPro mee naar toe sleep.

Op een verkeersbord plaatsen en dan wegrijden is best eng.

De Oplossing

Bleek achteraf heel simpel: de site geeft je de optie om alles helemaal naar wens samen te stelen, waar ik goed in ondersteund ben. Je hebt 3 onderdelen nodig: bevestiging van de camera in mijn geval de gopro mount (RAM-15). het tussenstuk , ik heb gekozen voor de kleinste lengte 6cm (RAM 10) en als laatst moet je kiezen hoe je het wil bevestigen op de motor. Ik heb gekozen voor de Tough Claw omdat die makkelijk los te maken is zonder gereedschap en op bijna elke buis of balk past. Het is me zelfs gelukt om hem op een plaat te monteren maar dan heeft die minder grip.

Het testen

Dit heeft wat lang geduurd, ik heb de steun nu ongeveer een maand in huis. Ik wilde voor dat ik de review schreef echt goed getest hebben en ook echt uit proberen hoe stabiel en veelzijdig de steun is. Dit is me dus gelukt, ik heb niet overal filmpjes van gemaakt of foto's maar dit zijn enkele plekken waar ik de steun op bevestigd heb.

 • Rand van de tafel
 • Rails van dakkapel om timelaps te maken van het onweer
 • Mountainbike (hier komen vast nog wel filmpjes van online als dat seizoen weer begint)
 • Hals van een bierflesje
 • Op de deur
 • Verkeersbord
 • Stuur van de motor
 • Voetsteuntje van de bijrijder
 • Iets van een buis achter mijn versnellingsbak
 • Voorvork van de motor
 • Handvat van de BBQ
Rammount bevestiging GoPro Rammount bevestiging GoPro Rammount bevestiging GoPro Rammount bevestiging GoPro

En waarschijnlijk vergeet ik nog wel wat. Hiermee wil ik aangeven hoe veelzijdig deze steun is. Ook kan je hem in verschillende hoeken afstellen zodat je een mooi recht shot krijgt.

Stabiliteit

Dit blijft wel een beetje een issue, zie ook het filmpje. Het ligt heel erg aan waar je het bevestigd. De steun zelf zit geen speling op, heel stabiel. Is bijna geen beweging in te krijgen. Het is ook allemaal ijzer daar ligt het niet aan. Maar als je hem bijvoorbeeld op het stuur monteert, krijg je geen stabiele beelden. Verwacht dat het per motor ook verschilt. Op de achter brug zijn zeker stabiele beelden. Let daar op bij het monteren van de steun. Het is geen stabilisator en vangt geen klappen op.

Minpuntjes

Tuurlijk zijn die er, maar ze zijn klein en zeker voor lief te nemen. Het eerste kleine minpuntje vind ik dat de duimschroef die je normaal bij GoPro mounts gebruikt niet werkt. Dit zit met een kruiskop schroef. Dit is lastig omdat je dan gereedschap nodig heeft, maar is wel vele malen sterker. Tweede puntje is toch de prijs, deze set bij kost ongeveer 65 euro, op moment van schrijven, dit is best veel voor een GoPro mount. Maar de lol en veelzijdigheid die ik er al mee gehad heb, is het voor mij zeker waard.

Conclusie

Perfecte steun met veel mogelijkheden. Het RAM Mount systeem is ook verder uit te breiden en naar wens samen te stellen voor jouw doel.

Motormount.nl is de webshop waar je alle genoemde artikelen kan kopen en nog veel meer montage mogelijkheden voor de motor. Ook voor je navigatie en telefoon.

Related Posts