Review MT Atom SV Mat Titanium

Review MT Atom SV Mat Titanium

wat krijg je voor een helm rond de € 100,00

Nu ik net ben begonnen met lessen voor het motorrijden was het ook tijd om geld te investeren in laarzen, broek, jas en ja ook een helm. Na twee uur op een parkeerplaats bijzondere verrichtingen bijzonder te verrichten met 27 graden, wist ik dat een systeemhelm toch wel fijn zou kunnen zijn. Na wat toelichting op www.voordeelhelmen.nl wist ik zeker dat het een systeemhelm zou worden. Een Jethelm vond ik toch niet helemaal mijn persoonlijke smaak, maar het open karakter op momenten trok mij zeker. Nu ik het type wist, wilde ik met mijn eerste helm nog niet direct voor een topmodel gaan, maar dit had ik achteraf toch mis.

Wat ik eigenlijk wilde, was niet (te) veel geld uitgeven en toch goede kwaliteit krijgen. Typisch Nederlands gedachtengoed ? Door het filmpje van voordeelhelmen kwam ik al snel op de MT Atom SV. Na de snelle levering viel mij allereerst het mooie gestroomlijnde design op, hij ziet er toch gaaf uit. Maar dat is natuurlijk ieder zijn (of haar) smaak. Na een paar keer gereden te hebben verbaast mij de goede pasvorm. De helm zet zich goed naar mijn hoofd en zit werkelijk als gegoten. Uiteraard is het voor een beginnend motorrijder nog geen volle pret om uren met een helm op te lopen, maar het is een wereld van verschil met de bezwete wisselhelmen van de rijschool. De pasvorm is dus helemaal top.

Het MAX AIR FLOW ventilation systeem werkt ook verrassend goed. Je voelt daadwerkelijk de lucht goed circuleren, in plaats van enkel onderin de helm. Uiteraard kan je de helm eenvoudig helemaal open zetten, wanneer dit je voorkeur heeft.
Wanneer de bijzondere verrichtingen tot in de late middaguurtjes duren, krijg je vrij snel last van de zon. Het geïntegreerde zonnevizier biedt zelfs dan prima uitkomst en is uitstekend met één hand te bedienen. Het rijden met schemer was zo een stuk beter te doen dan voorheen.

Na het rijden wil je toch ook graag je helm soepel van je hoofd af zetten. Het snelsluitmechanisme in de helm zorgt er goed voor dat dit ook lekker vlot gaat.

Kortom. Ik ging niet voor een topmodel, maar voor deze prijs ben ik van mening dat je echt prima waar krijg voor je geld, met een goede kwaliteit en goede opties die standaard worden geleverd.

 

Related Posts