Kriega us20

Kriega us20

Een bagage oplossing voor elke motor.

Al een tijdje was ik opzoek naar een alternatief voor mijn rugzak. Ik wilde geen tanktas en geen oplossing die alleen voor deze motor is gemaakt. Na wat zoeken op internet ben ik uitgekomen bij de motortassen van Kriega, zelf heb ik gekozen voor de Kriega us20. Deze middelgrote tas is perfect voor een weekend/week weg. Door het modulaire systeem van Kriega kun je makkelijk tassen combineren, wanneer je langer weg zou gaan.

Eerste indruk

De tas voelt heel erg stevig en degelijk aan en ziet er mooi afgewerkt uit. Verwacht geen tas met 100 de kleine opbergvakjes en ritsen. Boven op de tas zit een klein vakje met een rits voor eventueel wat kleine spullen waar je, als de tas bevestigd is, snel bij kan.

Verder is de tas 1 grote zak die volledig waterdicht is, natuurlijk rijden we alleen met mooi weer maar dit is toch zeker mooi meegenomen. Geen gedoe met regen hoezen of natte onderbroeken.

Bevestiging op de motor

Dit is natuurlijk voor elke motor anders, maar op mijn honda CB1000R uit 2009, was het zo gebeurt. De bijgeleverde straps even afstellen, zodat de lussen net onder het passagierszadel uitkomen.

Montage

Tas er op, haken vast maken en je bent klaar om te gaan. Simpel, snel en er kan niet veel fout aan gaan. Heb je een ander type motor, zal het ongeveer zo gaan. Op internet zijn ook veel filmpjes te vinden en handleidingen om je op weg te helpen. Het wijst zich redelijk uit.

Eenmaal op de motor gemonteerd zit de tas stevig en kan geen kant meer op. Alle losse straps kan je makkelijk vastmaken aan de tas, zodat er niks gaat wapperen.

Inhoud

Voor dit artikel heb ik de us20. De afmetingen van deze tas zijn 400 x 260 x 190 mm en hij heeft een inhoud van 20 liter.

Nu zeggen mij die afmetingen helemaal niks en 20 liter ook vrij weinig. Maar er kan dus makkelijk 1 paar schoenen, schone broek, paar shirtjes, setjes ondergoed en wat extra’s in. Mocht je toch nog ruimte tekort komen kun je er altijd nog combineren met een us10. Die kan je er makkelijk aan monteren. Meer als genoeg voor een weekendje weg.

Conclusie

De kriega us20 is een mooie stevige tas voor elke motor, groot genoeg voor een weekendje weg. Doordat je er nog makkelijk andere Kriega tassen op kan monteren is dit een ideale tas, waar je nog heel veel plezier aan gaat beleven. Het enigste min puntje wat ik aan deze tas vind, is dat je hem altijd los moet maken wil je goed bij je spullen komen.

Deze tas en andere producten van Kriega kun je bestellen op Voordeelhelmen.nl

Related Posts