Xtorm Powerhub

Xtorm Powerhub

Meer plek in je rugzak en makkelijker opladen in het hotel.

Afgelopen motorweekend liep ik tegen het probleem aan dat ik teveel apparaten bij had die opgeladen moeten worden. Mijn Sena 20s, GoPro, Telefoon, 2 powerbanks en Guardo 360. Hoe gaan we dit allemaal opladen in een hotelkamer, waar vaak maar 1 of 2 stopcontacten beschikbaar zijn? Mijn oplossing was een verlengkabel en 5 USB-opladers. Dit is natuurlijk niet optimaal omdat het veel plek in mijn tas innam.

Na een korte zoektocht op internet kwam ik uit bij de USB powerhub XPD11 van Xtorm, ik heb ook al een powerbank van dit merk en ben hier erg over te spreken. De keuze was dus ook snel gemaakt.

Wat is precies een powerhub?

Simpel: een klein vierkant blokje met 1 stekker waar je, in dit geval, 5 usb apparaten mee kan opladen. Er zijn ook andere modellen waar je meer apparaten mee kan opladen of je telefoon draadloos kan opladen. Het is eigenlijk een stekkerdoos speciaal voor usb.

De Xtorm XPD11 powerhub

In de doos zit een mooie, kleine, vierkante powerhub met de afmetingen 79x79x23mm en weegt maar 200 gram. De perfecte afmeting voor op reis.

De powerhub heeft 5 usb aansluitingen waarvan 1 van de aansluiting beschikt over Qaulcomm Quick Charge 2.0. Waardoor je apparaat, wanneer deze dit ondersteund, nog sneller op wordt geladen. Ook beschikt de powerhub over slimme technologie om nog efficiënter op te laden. Dit heeft voor de relatieve kleine accu's van de gopro en communicatie in je helm niet heel veel nut. Maar voor de zware powerbank van 10.000 mAh zeker een groot voordeel.

Conclusie

Voor mij is het zeker een uitkomst, de electronica die ik mee neem op een motorritje wordt steeds groter. Daarmee ook de opladers, kabels en alle extra’s. Dit moet natuurlijk allemaal mee in de beperkte bagageruimte die je hebt. Door de verlengkabel en usb opladers in te ruilen voor de powerhub van Xtrom, heb ik meer ruimte voor andere spullen en is mijn tas een stuk lichter. Zelfs als ik niet op reis ben gebruik ik de powerhub om al mijn usb apparaten op te laden op mijn bureau.

De prijs is ook niet schokkend duur, voor € 39,- heb je de Xtorm Cube USB powerhub al in huis. Voor meer informatie of direct bestellen kun je terecht bij

https://www.xtorm.eu/nl/xtorm-cube-usb-power-hub/

Related Posts