Shoefresh

Shoefresh

Een stinkende helm en laarzen zijn verleden tijd.

Nu dat het wat slechter weer wordt, krijgen we mooi tijd om al onze spullen weer een goede schoonmaakbeurt te geven. Zo ook de helm en motorlaarzen, na al die boertjes en zweetvoeten komen hier vervelende luchtjes uit.

Shoefresh

Eerst was ik sceptisch over shoefresh. Na het zien van een advertentie op internet, heb ik mezelf wat meer verdiept in wat het is en hoe het werkt. En was toch wel heel nieuwsgierig geworden of het echt zal werken. Gelukkig was shoefresh zo vriendelijk om een test product op te sturen.

Werking van shoefresh

Door het gebruik van active oxygen technology oftewel ozon. Worden alle nare geurtjes verwijderd. Hier kwamen bij mij de vraagtekens, door beetje lucht /ozon gaan mijn spullen weer fris ruiken?

Maar het is echt zo! Hoe het precies werkt weet ik nog steeds niet, maar de bacteriën die de nare geurtjes veroorzaken gaan door ozon dood. Daardoor verdwijnen de nare geurtjes en ruikt alles weer lekker fris.

Gebruik

De helm houders die ik heb gebruikt voor deze review worden niet standaard meegeleverd bij de shoefresh deze zijn los te bestellen voor € 10,-

Het gebruik is heel simpel je kan een aantal dingen instellen. Zoals de duur van het schoonmaken, het droogprogramma en de temperatuur van de lucht. Standaard is in principe goed, zelf had ik de droogfunctie wat korter gezet, aangezien motorspullen van een mooi weer rijder niet heel nat zijn.

Daarna zet je de laarzen op de steunen en start het programma vanzelf. Ook stopt de shoefresh weer vanzelf je hoeft er niet meer naar om te kijken.

Om je helm schoon te maken, dien je de helm steunen er op te zetten en het programma handmatig te starten. Zelf had ik alle ventilatie en het vizier dicht gezet. Zodat de ozon lekker in de helm blijft zitten.

Als het programma klaar is ruik je meteen al dat je helm lekker fris is.

Een groot voordeel van de shoefresh is dat je geen dure navulling hoeft te kopen, of andere middelen.

De test

Zoals je gewend bent van ons gaan we ook dit product weer goed testen om voor jullie een eerlijke review te schrijven. Maar hoe gaan we dat doen? Mijn helm vond ik zelf niet goed genoeg stinken voor een extreme test. Dus ben ik door al onze schoenen gegaan om de ergste stinkers te zoeken. En we hadden een winnaar! Van wie de schoenen waren laat ik even in het midden, maar deze schoenen stonken echt en hier hadden we al vele schoonmaaktechnieken mee geprobeerd. Buiten laten luchten, uitwassen, nachtje in de vriezer en niks leek te werken. De perfecte kandidaat voor deze test natuurlijk.

De eerste test had ik de shoefresh gewoon op het standaard programma laten staan. Naar een klein uurtje blazen was het klaar. En je ruikt echt verschil de schoenen stonken beduidend minder. Ze roken nog niet echt nieuw, maar het was weer aangenaam. Ik heb toen het programma ingesteld dat het schoonmaak gedeelte langer duurde en niet meer droog maken. En na 3 keer intensief schoonmaken zijn zelfs deze schoenen weer als nieuw!

Conclusie

Ik ben overtuigd en nee ik krijg geen geld om dit te zeggen en ook geen provisie op elk verkocht product. Maar de shoefresh heeft me gewoon verrast met een uitstekend resultaat. De prijs is aan de hoge kant, €99,- euro en te bestellen op. https://www.shoefresh.eu/nl/ maar als je veel last heb van stinkende schoenen of helm is het zeker een uitkomst.

Ik ga de shoefresh zeker vaker gebruiken om alles weer fris te laten ruiken. Niet alleen voor de motor spullen, ook voor mijn sportschoenen die nog wel eens nat en vies worden.

Related Posts