Guardo 360 Action cam

Guardo 360 Action cam

Beleef de actie in 360 graden.

360 graden camera’s worden steeds populairder en beter. Wij testen de Guardo 360 uit op onze motorvakantie naar de eifel.

Wat zit er in de doos?

De Guardo 360 camera komt in een mooie beschermtas, waar een hoop accessoires in zitten om meteen aan de slag te gaan. Bestaande uit onder andere een Tripod, afstandsbediening, onderwaterbehuizing en nog wat extra mounts. Dit is natuurlijk erg handig, zo houd je alles bij elkaar en ben je klaar voor het avontuur. Mocht je nog mounts hebben voor de, tegenwoordig bijna standaard, GoPro verbinding dan zit daarvoor ook een adapter bij. Zo kun je alle andere mounts ook nog gebruiken met deze nieuwe camera.

Gebruik

Hier kan ik heel simpel over zijn, qua instellen is er niet veel mogelijk en staat het standaard goed. Je kan nog wat instellen met de wittinten, maar hier ga ik niet te al te diep op in. Daarnaast is er een grote opnamen knop die de opname start of een foto maakt.

De meegeleverde afstandsbediening is ook erg handig, vooral voor het foto maken. Anders staat je hand er altijd nog op. Je kan ook je telefoon als afstandsbediening gebruiken wanneer je de Guardo app download in de store van je telefoon.

Ervaringen

De eerste ervaringen met de Guardo zijn goed, we hadden de camera mee op ons weekendje motorrijden in de eifel. Helaas zijn bijna al die beelden mislukt, heel enthousiast had ik de camera op de motor bevestigd en aangezet. Niet bedacht dat mist en een camera lens geen vrienden zijn. Dus heb mooie waterdruppels gefilmd. Daarna was de accu leeg en kon ik niet meer filmen. Deze is niet verwijderbaar en je kan hem dus ook niet wisselen met een volle. Dag 2 had ik de camera er later op gezet, pas na de mist. Deze beelden zijn al beter gelukt, maar er zit toch nog een soort van waas overheen. Beide keren had ik met de duik behuizing gefilmd. Maar hier krijg je, wanneer je niet onder water filmt, toch een soort van waas overheen wat niet echt goed is voor de beeldkwaliteit. De rede dat ik die extra bescherming er over heen heb gedaan is simpel, mijn vorige 360 camera is kapot gegaan omdat de lenzen niet beschermd zijn en die zitten nu vol met krassen, dus ben wat voorzichtiger geworden. Helaas gaat dat ten koste van de beelden dus de volgende keer gaat de Guardo gewoon naakt op de motor.

Toch ben ik wel tevreden, de beelden die ik geschoten heb om te testen van de omgeving en de “opgeruimde” hotelkamer waren goed. En het effect dat je kan rond kijken blijft toch leuk.
Het geeft weer een heel nieuwe dimensie aan het filmen.

De Guardo camera gaat zeker nog een keer mee op de motor, dan wel juist gemonteerd. Zodat jullie kunnen mee rijden op de motor.

Software en App

Je hebt speciale software nodig om de beelden op de telefoon / tablet of computer te kijken en te delen op sociale media. Nog niet alle sociale media ondersteunen goed 360 beelden , dit zal in de toekomst wel beter worden. Voor nu kun je het goed delen op Facebook en Youtube.

Conclusie

Conclusie

Guardo is er in geslaagd om een mooie 360 graden action cam te maken. Die vooral aantrekkelijk is door het compleet pakket wat je koopt, er zit alles bij om meteen aan de slag te gaan. Het enige wat je nog moet kopen is een SD-Kaart, mocht je die niet hebben.

Natuurlijk zijn er ook minpunten, zoals de duikbehuizing die een soort van extra waas geeft. Maar waar je hem toch graag in wilt hebben, vooral als je wat extremere dingen gaat doen. De camera heeft aan 2 kanten lenzen dus extra gevoelig voor beschadigingen. Ook zijn de lenzen niet makkelijk te vervangen, je moet daarom extra zuinig zijn.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Guardo zelf. https://www.guardo.be/guardo-action-camera-360/ daar kun je hem ook meteen bestellen de adviesprijs van deze Guardo 360 is € 349,95

Related Posts