TomTom rider 450 - eerste indruk en aansluiting

TomTom rider 450 - eerste indruk en aansluiting

Even voorstellen.

Voor deze review heb ik mijn oom gevraagd de TomTom rider uit te proberen. Met zijn 48 jaar, alweer 30 jaar in bezit van zijn motorrijbewijs en ervaring op verschillende type motoren, variërend van choppers tot supersport en momenteel de trotse eigenaar van een Ducati Monster 1100. Ik vind mijn oom de meest geschikte kandidaat om de TomTom rider te proberen, natuurlijk vanwege zijn ervaring, maar voornamelijk omdat mijn oom een totaal groentje is op het gebied van motornavigatie.

Door middel van 3 verslagen gaat hij zijn ervaringen delen over de TomTom rider 450.

Verslag 1: eerste indruk en aansluiting
Verslag 2: spannende routes
Verslag 3: gemaakte routes

TomTom rider 450.

De inhoud van de doos spreekt eigenlijk voor zich. TomTom, houder en bevestingbeugels. En niet geheel onbelangrijk het aansluitsnoer en een oplaadsnoer. Maar beginnen met de gebruikshandleiding te lezen. Na anderhalve minuut heb je dat gedaan en ben je eigenlijk niet veel wijzer geworden. TomTom verwijst je wel naar een website voor meer informatie totom.com/getstarted. Als ik kijk naar het aansluitsnoer van de TomTom zou ik niet weten hoe ik die moet aansluiten. Een rood (+) en een zwart (–) draadje en dat is het. Ik had verwacht dat er een oog aan zat om het aan je accupolen te monteren, maar dat is niet zo.

De RAM montagekit dan maar even bekijken, dat spreekt voor zich en is goed vast te zetten op je stuur. Je moet dit wel mooi vinden en ik vond het geen gezicht bij een Ducati Monster maar dit is persoonlijk. Zijn er nog andere beugels vroeg ik me af? En hoe moet ik nu de TomTom voorzien van stroom want anders ben ik na een uurtje of drie klaar met rijden omdat dit de accuduur is van de TomTom. 

 

TomTom rider 450

 

Bezoek Dealer.

Voor de zekerheid toch maar een bezoekje gebracht aan de dealer met de vraag hoe ik de TomTom moet voorzien van stroom en of er eventueel een ander beugel is. Om met de laatste vraag te beginnen er zijn diverse beugels beschikbaar voor elke type motor, dus als je de RAM montagekit van de TomTom niet vind passen bij je motor zoek even op internet, er is hierin keuze genoeg Ik vond de bevestiging op het balhoofd erg mooi en onderstaande beugel heb je daarvoor nodig.

 

TomTom rider 450 steun

 

De stroomvoorziening kan rechtstreeks aangesloten worden op je accu alleen je hebt dan kans op lekstroom, beter is om de kabel aan te sluiten op iets wat stroom geeft wanneer de motor loopt. In mijn geval was dit de koplamp. Deze staat altijd aan wanneer de motor loopt. (dit gaat automatisch en kan ook niet worden uitgezet) Een beetje handige motorrijder kan dit zelf. Bij de dealer ben je ongeveer tussen de 40 a 70 euro kwijt om dit te laten doen.

TomTom rider 450.

De gebruikershandleiding is kort maar wanneer ik de TomTom voor de eerste keer aanzet wordt ik netjes door alles geleid en is de TomTom vrij snel te gebruiken om van A naar B te navigeren. Huis adres ingesteld, telefoon gekoppeld en we kunnen.

 

TomTom rider 450

Related Posts