De weg op met MotoShare.

De weg op met MotoShare.

Bas heeft geen eigen motor, maar toert wel graag. Via MotoShare huurde hij de motor van Matthijs, die zelf op vakantie was.

Bas haalde de motor op bij Matthijs thuis.

Waarom heb je gekozen voor de BMW R1200RT van Matthijs?

In mijn jeugd zag ik voor het eerst een BMW K75 en vond deze schitterend. Ik ging op zoek naar de moderne versie hiervan en kreeg toen het advies om de R1200RT te huren. Deze motor heeft precies wat ik zocht. Je kunt er relaxed en comfortabel mee toeren, op hoge én lage snelheden.

Waarom vind je toeren zo leuk?

Als kind droomde ik dat ik kon vliegen en rustig van de omgeving kon genieten. Dat voel ik ook met motorrijden. Blijheid, vrijheid en complete ontspanning. Je voelt de wind, ruikt de geuren en gaat op in je omgeving.

Hoe beviel de motor?

Ik kan bijna alleen maar pluspunten noemen. Het hoge scherm houd je volledig uit de wind, de motor maakt weinig geluid en het is een hoge motor, dus ideaal voor mijn lengte. Ook is de motor robuust en zwaar. Dat is een voordeel tijdens het rijden, maar kan een nadeel zijn in de stad. Hoewel, na een aantal dagen oefenen vond ik de BMW verrassend wendbaar.

Waar ben je allemaal naartoe gereden?

In 2 weken tijd heb ik 1.300 km gereden. Ik heb toertochten door Nederland gemaakt met mijn vrienden en na het werk maakte ik avondritten door de lokale polders. In mijn eigen buurt ontdekte ik opeens plekken en wegen waar je met de auto nooit komt. En alles wat ik normaal gesproken met de auto zou doen, deed ik op de motor. Ik reed bijvoorbeeld binnendoor en via omwegen naar werk en de sportclub.

En nu…? Zit je weer zonder motor?

Na mijn bruiloft ga ik sparen voor mijn eigen BMW. Dat wordt een K1600GT of toch de R1200RT. Tot die tijd huur ik de motor van Matthijs af en toe voor een dag of een weekend. Het is een vriendelijke man. En niet onbelangrijk is dat huren via MotoShare veel voordeliger is dan bij het bedrijf waar ik voorheen altijd huurde, je meer vrije kilometers hebt en het eigen risico aanzienlijk lager is. Bij MotoShare hebben ze het goed geregeld, van klantenservice tot verzekering.

Zelf je motor verhuren?

Verhuren is veilig en all-risk verzekerd via OHRA. Jij bepaalt de prijs en beslist wie jouw motor huurt en wanneer. Meer info over verhuren.

Related Posts