DS Covers motorhoes

DS Covers motorhoes

Eindelijk een goede motorhoes?

Mijn motor staat altijd buiten, eigenlijk omdat ik te lui ben om de schuur op te ruimen en de schuur is ook eigenlijk net te klein voor 5 fietsen, een BBQ en alle andere rommel die je hebt.


Een goede motorhoes is voor mij een echte must. Inmiddels wordt dit al mijn 4de motorhoes in 5 jaar tijd. Kan dus wel stellen dat ik een grootverbruiker ben.

Kwaliteit

Dit is iets waar de afgelopen 3 motorhoezen echt te kort aan deden. Ze voelde dun aan en waren snel kapot. Of dat de ALFA motorhoes het langer gaat volhouden dan 1,5 jaar, weet ik natuurlijk pas over 1,5 jaar. Maar de eerste indruk is veel beter. De beschermhoes voelt zwaar en degelijk aan, ook is hij een stuk dikker dan mijn vorige hoes.

Materiaal

De hoes bestaat uit duurzaam 300D polyester met een zachte katoen voering tegen krassen op de motor.  Ook zijn er hittebestendige panelen geplaatst waar de uitlaat zit, deze zijn bestand tot 300 °C. Je hoeft dus niet eerst te wachten totdat je motor volledig is afgekoeld.

Anti-diefstal en Ventilatie

Zoals bij de meeste motorhoezen is ook deze hoes, voorzien van een opening aan de voor en achterzijde bij de wielen waar je bijvoorbeeld een kettingslot kan aanbrengen.


Aan de bovenzijde van de hoes, bij de spiegels, zijn ventilatiekleppen aangebracht om condensatie te voorkomen.

Pasvorm

Bij mijn Honda CB1000R past de motorhoes perfect. Door de stiek aan de onderkant en verstelbare band met kliksluiting blijft de hoes, zelfs met harde wind, op zijn plek.


Kijk voor de maatvoering en hoe je moet meten op: https://www.dscovers.nl/motorhoes-meetinstructie/ daar staat ook van een groot aantal motoren de aanbevolen maat.

Conclusie en prijs

De ALFA motorhoes voelt aan als een degelijke motorhoes, die goed aansluit over de motor. De zachte binnenkant is ook een groot pluspunt. Ik hoop dat de levensduur langer is als bij mijn vorige motorhoezen, maar daar kan ik nu nog niks over zeggen.

De advies prijs is € 79.95 en te bestellen op

Related Posts