Een maand met de Sena 10R in mijn oor.

Een maand met de Sena 10R in mijn oor.

4 ritjes verder en nog steeds tevreden.

Mijn eerste indruk was al goed met de Sena 10R. Nu dat ik de 10R wat vaker heb gebruikt, is dit alleen maar beter geworden.

De afgelopen ritjes heb ik nog een aantal dingen getest die ik in mijn eerste test niet of bijna niet heb besproken.

Accuduur

Toch een cruciaal punt. Het is wel lastig te zien hoeveel accu de 10R nog heeft, dus weet niet hoeveel ik nog over had, maar een hele dag navigeren lukt met gemakt. De andere rit was ik natuurlijk vergeten mijn helm onder stroom te zetten, maar zelfs dat heeft die gewoon volgehouden. Dit was ongeveer een halve dag. Nu heb ik toch wel een klein puntje van kritiek. Je kan de 10R niet makkelijk los halen om op te laden. Dit is wel jammer. Ik weet niet hoe dat het bij andere communicatie setjes gaat, maar ik had graag gezien dat je de unit of accu los kon koppelen en gewoon via die manier kan opladen.

Geluidskwaliteit en bellen

Dit is gewoon goed, helder en hard zat. Ook bij hogere snelheden en met oordoppen in heb ik geen één keer gehad dat ik mijn navigatie niet hoorde. Persoonlijk vind ik het ook een stuk rustiger rijden, wanneer je niet de hele tijd op je scherm hoef te kijken. Ik heb ook geprobeerd te bellen en dit gesprek kon ik gewoon duidelijk voeren, was voor beide goed te verstaan. Hier is die dus ook voor geslaagd. De koppeling die ik op had gezet om te bellen was Telefoon -> TomTom -> Sena 10r. Het schijnt nogal lastig te zijn om je telefoon rechtstreeks te koppelen vandaar dat ik het zo heb gedaan. Het voordeel is dan dat je op je scherm kan zien wie je belt en wie jou belt. Al ging dit bij mij dus wel mis met mijn dikke vingers / handschoenen, ik belde naar het verkeerde thuisnummer.

Handlebar remote

Deze heb ik 2 ritten op mijn stuur gehad maar niet echt gebruikt, het is een beetje een afstandsbediening voor dingen die je ook met de 10R zelf kan. Verder is het een goede afstandsbediening, zit niet in de weg en je kan er makkelijk bij. Ik denk dat het een persoonlijk dingetje is of je hem wel of niet gebruikt.

Prijs

Voor een enkel setje ben je tussen de 200 en 250 euro kwijt. Wil je een duo pak betaal je rond de 400 euro.

Persoonlijk vind ik dit een bak met geld. Maar het is het wel waard, vooral als je vaak met navigatie rijdt of met andere die ook een communicatieset hebben.

Algemene conclusie

Het is mijn eerste ervaring met een communicatiesysteem voor in je helm. En meteen een hele goede in mijn ogen.

Plus punten

+ Geluidskwaliteit en volume is goed ook bij hogere snelheden.
+ Accuduur is ruim voldoende voor een dag motorrijden.
+ Bediening is makkelijk
+ Montage op de helm is simpel, zit niet in de weg.

Min punten

- prijs

Related Posts