eerste indruk Sena 10R

eerste indruk Sena 10R

Luisteren naar je navigatie en slap ouwehoeren.

Eindelijk was mijn pakketje daar. Helemaal blij, weg met de stilte in mijn helm.

 

Lang was ik opzoek naar een communicatie setje en speakers zodat ik de TomTom kan verstaan en slap kan ouwe hoeren. Alles wat meer kan is mooi meegenomen.

 

Sena 10R

Mijn oog was gevallen op de Sena 10R, een lichtgewicht​ en klein model met 900 meter bereik, intercom functie en werkt ook nog met navigatie. Het voordeel van Sena is dat die ook met concurrentie kan verbinden. Iets wat mij bij andere systemen niet duidelijk was geworden of dit mogelijk was. Hoe dat het precies werkt en of het echt goed werkt ga ik nog testen. Moet nog slachtoffers vinden die naar mij willen luisteren onderweg.

 

In de doos

Zit natuurlijk de  10R, maar ook de rest van de spullen die je nodig hebt: een accupack, speakers, 2 soorten microfoons, handlebar remote, kabels en natuurlijk dubbelzijdige plakband om alles vast te plakken in en om je helm.

 

De installatie

Weet natuurlijk niet of dat het in elke helm zo makkelijk gaat. Maar in mijn helm ging het makkelijk, zag er eerst tegenop om eraan te beginnen. Maar eenmaal bezig is het makkelijk te doen. Was er ongeveer een half uurtje mee bezig. En als ik het kan moet eigenlijk iedereen het wel kunnen, zo handig ben ik namelijk niet. De plakband en klittenband voelen heel stevig aan en de kabels zijn lang zat. Ik moest alleen een klein inhammetje maken in het plastic afwerk flapje van mijn helm, om het kabeltje van de buitenkant naar binnen te laten gaan. Dit kan natuurlijk bij andere helmen weer anders zijn. Verder paste alles er goed in en zit niet in de pad als je de helm op hebt.

 

De handlebar remote is nog makkelijker te monteren. Plug en play op je stuur.

 

Eerste indrukken

Gebruik is makkelijk, in ieder geval koppelen met je TomTom. 1 keer koppelen en daarna is het gewoon aanzetten.  Je hoort vervolgens de route aanwijzingingen in je helm.

Ik heb er nu 1 route mee gereden, van ongeveer 3 uur, en merk dat het veel rustiger rijdt als je niet constant op je scherm hoeft te kijken. De instructies zijn goed te horen, zelf heb ik geen last gehad met het verstaan. Zelfs met oordoppen in, veel rijwind en andere geluiden tijdens het rijden was het nog goed te verstaan. 

 

Misschien is het een instelling, maar als de instructies wat langer zijn gaat die bij het einde harder dan in het begin. Ik moet nog even uitzoeken waar en of je het in kan stellen.

 

Verder heb ik er niks van gemerkt dat je wat extra's op je helm hebt gemonteerd, waar ik bij een camera op mijn helm dat wel meteen merkte. Maar de Sena 10R is zo licht en klein dat je er niks van merkt.

 

Nadelen tot nu toe

Eigenlijk heb ik er nog niet zoveel gevonden, op 1 na. En dat is dat je de 10R niet los kan maken van de helm zonder hem helemaal te demonteren. Het nadeel hiervan is dat het opladen van de 10R altijd moet gebeuren inclusief helm aan het stopcontact. Het is natuurlijk een beetje zeuren maar dat doen we nu eenmaal graag.

 

What's next?

Natuurlijk heb ik nog niet alle functies uitgebreid kunnen testen, maar wil nog kijken hoelang de accu het echt vol houdt. En natuurlijk de intercom mogelijkheid en bereik testen. Als jullie nog dingen willen weten of nieuwsgierig naar zijn, laat een berichtje achter in de reacties en dan ga ik dat ook uittesten! 

Related Posts