10 vragen aan Evert Boesten

10 vragen aan Evert Boesten

Deze editie hebben we 10 vragen gesteld aan Evert Boesten

1) Stel je zelf voor?

Hallo, ik ben Evert Boesten, nickname op FB is Wes Knoezzi, woonachtig in het prachtige Brabantse Boskant een kerkdorp van Sint-Oedenrode. 57 jaar geleden geboren in Waalre. In 1982 had ik met het behalen van het motorrijbewijs de stempelkaart vol en mocht overal in en op rijden.
10 vragen aan Evert Boesten
Lid ben ik van zowel de Moto Guzzi Club Nederland als ook de Belgische Guzzi Club.

Dat ik mijn eigenhandig gemaakte routes kan delen zodat andere motorrijders er ook van kunnen genieten.

2) Wat vind je het leukst op motorroutes.nl?

Dat ik mijn eigenhandig gemaakte routes kan delen zodat andere motorrijders er ook van kunnen genieten. Er staan al een aantal leuke routes van mij op de site. Ook vind ik het wel leuk om een trip van iemand anders eraf te halen en deze te rijden.

3) Wat voor motor rij je en heb je gereden?


10 vragen aan Evert Boesten
Mijn eerste motor was een Honda CB750 SuperSport, bijzonder leuke herinneringen hieraan. Verder o.a. een Vulcan, Pan European ST1100, TDM850, Moto Guzzi 1000SP gehad. En op dit moment staan er 3 Guzzi's in de garage, 2x Nevada 750 en een California 1100 waar ik met mijn achterwerk op zit.

Ik heb ook nachtmerrie motors trouwens, dat zijn alle elektrieke 'motorfietsen'

4) Hoeveel km rij je per jaar?

Sinds mijn vriendin Sylvia 3 jaar geleden zelf haar rijbewijs heeft gehaald zitten we toch wel tussen de 12.000 en de 15.000 km. Woonwerk verkeer gaat helaas niet anders deed ik dat ook. Een echte winterstop kennen we niet, alleen als er gestrooid gaat worden blijven ze zeker op stal.
10 vragen aan Evert Boesten

5) Navigatie setup en andere techniek op de motor?

Mijn California is gelukkig een no-nonsens motor qua moderne snufjes en ik doe er alles zelf aan. Wel heb ik de Garmin Zumo 660 aan boord, dubbele USB aansluiting en op diverse plaatsen mounting points voor de Garmin Virb.
10 vragen aan Evert Boesten
Recentelijk heb ik nog LED-verstralers gemonteerd met 3 standen, groot licht, normaal licht en (niet verder vertellen, haha) een zwaailicht functie.

6) Mooiste route?

Mooiste route van eigen hand en land vind ik de 'Kempen Peel Maas Meijerij'. Maar de meest recente rit, startend in de Belgische Kempen 'Meanderen langs de Dommel' is ook zeer de moeite waard.
10 vragen aan Evert Boesten

7) Favoriete tussen / eindstop?

Voor een goeie zo niet de allerbeste uitsmijters www.indenbockenreyder.nl in Esbeek.
Nog een leuke is in St. Anthonis http://www.heksenboom.nl/.

8) Waar wil je nog wel eens rijden?

Over 5 jaar, in 2021 dus, naar Mandello del Lario. Dan bestaat Moto Guzzi 100 jaar. Dit wordt ieder lustrum al groots gevierd nabij de fabriekspoort.
10 vragen aan Evert Boesten

9) Droommotor?

Tja, in ieder geval een Guzzi.... doe dan maar de California 1400 Vintage.
10 vragen aan Evert Boesten
Ik heb ook nachtmerrie motors trouwens, dat zijn alle elektrieke 'motorfietsen'.

10) Wat voor tip wil je meegeven aan mede motorrijders?

Als je routes die al wat ouder zijn waar dan ook van download controleer ze dan als je de kans hebt. Er veranderd soms zoveel en zo snel aan het wegennet.

Related Posts