10 vragen aan Jack van Tilburg

10 vragen aan Jack van Tilburg

Deze editie hebben we 10 vragen gesteld aan Jack van Tilburg

1) Stel je zelf voor?

Ik ben Jack van Tilburg. Nog net zevenenvijftig jaar en ik werk als IT'er bij de Nederlandse Spoorwegen. Ik rij motor vanaf de allereerste dag dat ik achttien was. Bijna veertig jaar dus. Toen ik achttien werd, kon je nog binnen je gemeente motorrijden met een zogenaamde oefenvergunning. Na een paar maanden kon ik examen doen en zonder ooit één les gehad te hebben haalde ik mijn rijbewijs. Rijden doe ik alleen in mijn vrije tijd. Geen woon werkverkeer dus. Maar wel vaak. Soms alleen, soms met een vriend en soms met een vriendenclub.
10 vragan aan Jack van Tilburg

2) Wat vind je het leukst op motorroutes.net?

Ik vind het leuk dat er zoveel variatie in de routes zit. Lang, kort, in het noorden of het zuiden, het is hier te vinden. Ook het overzicht van de meest bekeken routes per maand vind ik leuk. Daar hebben ook al eens routes van mij in gestaan trouwens. Grappig is wel dat ik ze niet steeds zelf ingezonden heb (???). Dus mijn naam staat er niet bij!

3) Wat voor motor rij je en heb je gereden?

De Harley is voor de "laid back rides"
Op dit moment heb ik twee motoren in de garage staan. Een BMW R1200GSA en een HD Road King. Twee totaal verschillende karakters. En ze worden allebei geregeld gereden. Maar de GSA toch het meest. Vooral voor de langere ritten zoals weekenden en vakanties. De Harley is voor de "laid back rides". En wil je echt de hele rij motoren weten die ik in de afgelopen veertig jaar gehad heb? Honda CB350F, Honda CB550F, Honda CB750F, BMW R100RT, Yamaha XS1100, Honda CB125 (ik had toen even wat minder centjes), BMW K100, BMW K100LT, BMW K1100LT, HD Electra Glide Ultra (3x), HD Road King Classic (2x incl. huidige), BMW R1200GS en ik heb nu mijn tweede R1200GSA.
10 vragan aan Jack van Tilburg

4) Hoeveel km rij je per jaar?

Ik denk zo'n 15.000 kilometers per jaar. Met de Beemer rij ik het hele jaar. Zomer en winter dus. Want ook in de winter kun je fantastisch rijden. Ik vind het geweldig om bijvoorbeeld door een besneeuwd landschap te rijden. Dat is echt een mooie sensatie waar ik van kan genieten.
10 vragan aan Jack van Tilburg

5) Navigatie setup en andere techniek op de motor?

Mijn navigatie, een Zumo 590, kan op beide motoren geplaatst worden natuurlijk. De BMW heeft gewoon de standaard pakketten die af-fabriek meegeleverd kunnen worden. Daarbij ook een aansluiting voor een verwarmbaar vest. Want als je in de winter rijd moet je er voor zorgen dat je romp warm blijft. Op de Harley zitten een heleboel extra dingetjes om hem op te leuken. Dat hoort op zo'n ding vind ik. Bij de laatste aanpassing heb ik de nummerplaat een stuk naar beneden geplaatst.

6) Mooiste route?

Als ik er één noem dan doe ik een heleboel andere routes te kort. Maar de Drumbeg Road in Schotland staat wel heel hoog. Samen met routes in Wales. Verder wordt ik altijd blij als ik over de Posbank rij.
10 vragan aan Jack van Tilburg

7) Favoriete tussen / eindstop?

Ik maak geregeld routes voor onze motorvriendengroepen. Daarin heb ik al twee keer een lunchpauze gepland op vliegveld Hilversum. Hartstikke leuk. Een uitsmijter eten en gelijkertijd naar de opstijgende en landende vliegtuigjes kijken. En natuurlijk de parachutisten niet te vergeten. Aan het einde van een route is het altijd leuk om bij een pannekoek of een sparerib restaurant te stoppen.

8) Waar wil je nog wel eens rijden?

Ik heb nog een hele verlanglijst. De Verenigde Staten staat daar heel erg hoog op. Ik ben er al twee keer geweest en zou dolgraag nog eens (of vaker) heen willen. Maar dichter bij huis is ook goed. En haalbaarder. Bijvoorbeeld de Franse Alpen of de Zwitserse Alpen.
10 vragan aan Jack van Tilburg

9) Droommotor?

Heb ik of heb ik gehad. Het is belangrijker om een motor te hebben en er plezier mee te beleven dan je droommotor te bezitten. Maar van een blauwe BMW K1 word ik wel heel hebberig hoor en ik sluit niet uit dat die ooit nog in de schuur komt.
10 vragan aan Jack van Tilburg

10) Wat voor tip wil je meegeven aan mede motorrijders?

Geniet van elke kilometer! En rij altijd binnen je eigen grenzen. Oh ja, doe ook om de paar jaar een voortgezette rijvaardigheidstraining.

Related Posts