Birdie

Birdie

Laat je GoPro vliegen

Een paar maanden geleden kwam ik dit grappige ding tegen, toen nog als Indiegogo project. Het idee sprak mij heel erg aan. Een soort van parachute voor je GoPro zodat je op een goedkope manier toch luchtfoto's kan maken. Natuurlijk niet zo als met een drone, maar toch weer een nieuw perspectief erbij.

Na een paar maanden wachten en natuurlijk wat vertraging in de levering is die nu eindelijk binnen.

Hoe werkt het

Simpel, meer kan ik er niet over zeggen. Je maakt je GoPro vast in de birdie en gooit hem omhoog, over of wat je wilt. Onderweg maakt je GoPro een filmpje of foto's. Je kan er voor kiezen om je GoPro op te vangen of gewoon te laten vallen. Het kan opzich geen kwaad de GoPro is beschermd door middel van de zachte omhulsel van de birdie. De birdie blijft ook drijven, als die een keer in het water valt is dat geen probleem.

Ervaring

Mijn eerste ervaring met de birdie is leuk, gewoon een grappig iets voor de GoPro. Het maken van een goede foto is geluk hebben, dat is ook wel beetje zijn charme.

Aangezien je hem instelt op timelaps 0,5 seconden of burst mode heb je geen invloed meer op wanneer de foto gemaakt wordt. Het liefst wil je hem natuurlijk op zijn hoogste punt net helemaal goed in focus, maar hier heb je geen invloed op. De geluksfactor speelt een beetje mee dit heeft opzich ook wel wat. Inmiddels heb ik 10 tallen foto's van mijn angstige gezicht omdat ik probeer een vallende camera op te vangen.

Met video is dit natuurlijk anders hier zal je in principe ook een shot van kunnen gebruiken als foto. Meer kans op goed beeld, gebruik hiervoor een zo'n hoog mogelijke framerate. Dit is wel een stuk bewerkelijker dan fotomode gebruiken.

Of dat die standaard mee gaat in mijn fototas weet ik nog niet, dat zal de tijd uit moeten wijzen. Voor nu heb ik er al zeker wat plezier aan gehad.

Shots

Aangezien er steeds meer mensen een birdie hebben, zal de #birdie ook steeds meer shots bevatten. Die zeker ook leuker zijn als mijn shots. Want tot nu toe heb ik hem alleen gebruikt op speelveldjes. Maar op het strand in het water of iets anders geeft natuurlijk veel leukere beelden op.

Wees creatief met je GoPro, dat levert vaak de leukste beelden op.

birdie birdie

Conclusie

Een leuk hebbeding voor de GoPro maar niet essentieel. Maar ben je net zo gadget verslaafd als ik of vind je het gewoon leuk om dingen in de lucht te gooien, koop er zeker 1! Ik heb er al wat lol aan gehad en ga er nog wel wat lol mee beleven.

Related Posts