Kleurinstellingen Zumo 590/595

Kleurinstellingen Zumo 590/595

Duidelijker scherm ook bij fel zonlicht.

In mijn maand met de Garmin Zumo 595LM was mij opgevallen dat het scherm niet altijd even duidelijk is. Vooral met zonlicht is het slecht afleesbaar, ook al staat hij op de meeste helderheid. Persoonlijk vind ik dit een groot nadeel ook omdat ik zonder oortje rij en volledig op het scherm moet rijden.

Maar nu kreeg ik via Facebook een tip dat Waypoint een apart thema had gemaakt zodat het allemaal wat duidelijker wordt. De contrasten worden groter en het zijn iets duidelijkere kleuren.

Persoonlijk vind ik het een grote vooruitgang en wil het daarom ook met jullie delen.

Benodigdheden

- Aangepast kleurschema (LINK)
- Garmin navigatie aangesloten en herkent door de pc.

3D-terrein

Dit is een extra stap om de kleuren op de Zumo nog beter uit te laten komen. Om het 3D-Terrein uit te schaken ga je naar:
- Instellingen.
- Kaart en Voertuig.
- Kaartlagen.
- haal het vinkje weg bij 3D-terrein.

Aangepast kleuren schema

Je hebt inmiddels het aangepast schema gedownload. Nu moeten we dit kopiëren naar het navigatie systeem. Als je de Zumo verbind met de computer wordt dit herkent als verwisselbare opslag media en kan je door de bestand structuur bladeren. Hier vind je een map Garmin en themes. (let op dit kan verschillen per apparaat). Kopieer in deze map het thema bestand. "motorroutes-thema.kmtf" Je weet dat je in de goede map zit als er meer .kmtf bestanden staan.

Nu je het bestand gekopieerd hebt moeten we het nog activeren op het navigatie systeem. Dit doe je door de volgende stappen uit te voeren op je navigatie.
- Instellingen.
- Kaart en Voertuig.
- Kaartthema.
- Kies hier Motorroutes-thema.
Let weer op dit kan verschillen per apparaat.

Nu zal je meteen het verschil zien als je op de kaart kijkt. Ik hoop dat jullie er een beetje mee geholpen zijn. Als je het niks vind kan je natuurlijk altijd terug naar een standaard thema.

Voorbeeld

Oud

Nieuw

Related Posts