Waterproof power bank xtreme 10.000

Waterproof power bank xtreme 10.000

Ze zijn niet alleen goed voor Pokémon Go.

Zelf gebruik ik al een tijdje een power bank op de motor en niet alleen om buiten op pokémons te jagen, wat wel de populariteit van power banks heeft doen stijgen. Daarom dacht ik, ik maak er eens een stukje over waar je op moet letten en vooral hoe je hem kan gebruiken op de motor.

Wat is een power bank.

Het is een extra accu met een bepaalde capaciteit waar je elektronica mee kan opladen of van stroom voorzien. Hierbij denk je natuurlijk als eerst aan telefoons. Maar je kan er nog veel meer mee opladen. Actioncams, navigatiesystemen, communicatie voor in je helm en natuurlijk alles wat je via USB kan opladen.

Iedereen kent natuurlijk het probleem dat alles snel leeg is bij gebruik, telefoons halen het net een dag. Actioncams kunnen een uur of 2 filmen en navigatiesystemen gaan ook geen dag mee. Dus moet je onder-weg opladen wil je het gebruiken en aangezien dat je niet met een verlengkabel op terras gaat zitten, is zo'n power bank een goede oplossing.

Hoe werkt nu zo'n power bank.

Dit is eigenlijk super simpel je: laad hem thuis op via de computer of via het stopcontact. Het laatste is vele malen sneller. Omdat het best krachtige accu's zijn duurt het lang om op te laden, dus kies voor een krach-tige oplader. Eenmaal opgeladen kan je dan via een USB aansluiting het gewenste apparaat opladen, hoe vaak / hoelang je het apparaat kan opladen hangt van 2 factoren af. De capaciteit van je power bank en de capaciteit van het apparaat.

Bijvoorbeeld een power bank van 10.000 mAh kan je in principe 5x iets van 2000 mAh opladen. Dit is in praktijk iets minder want bij het opladen van accu verlies je stroom, ik ga daarom voor de zekerheid altijd uit van deze rekensom: capaciteit power bank / 1.5x capaciteit van apparaat.

Gebruik van power bank op de motor.

Waar ik de power bank het meest voor gebruik op de motor is de GoPro weer van stroom te voorzien met een stop. Voor mij werkt dit prima, wij zitten meestal een half uur op het terras na 2 uur rijden. GoPro aan de power bank en hij zit weer vol of in ieder geval vol genoeg om de volgende 2 uur weer te halen. Een accu van de GoPro heeft 1160 mAh, dit wil zeggen dat je de GoPro ongeveer 6 a 7 x zal kunnen opladen, dit ver-lengt je accuduur ineens heel veel. Nu kan je dus zeker 10 uur filmen.

Ook is het dit seizoen al voor gekomen dat we vergeten waren de communicatie set op te laden voor het rijden. Dit kan je natuurlijk ook op deze manier opladen. Wij hebben de navigatiesystemen op de motor accu aangesloten dus hiervoor hoeven we geen power bank te gebruiken maar in principe zal dit ook gaan.

Maar ik zie je denken is het niet makkelijker om extra accu's te kopen voor de GoPro of andere actioncams. Eigenlijk wel, maar dit is een goedkopere oplossing en een power bank kan je bij meer apparaten gebrui-ken. Een vervangende accu kost al snel 20 a 25 euro. Wat wel een nadeel is van power bank is dat je wel rekening moet houden met oplaad tijden. Een accu verwisselen is meteen klaar voor gebruik en dat is bij een power bank niet.

WATERPROOF POWER BANK XTREME 10.000

De keuze voor mij is gevallen op de Waterproof power bank extreme 10.000 van Xtorm, deze compacte power bank past zelfs in mijn buddyseat. De waterproof en rubberen behuizing maakt hem hufterproef. We hopen allemaal op droog weer maar je kan altijd een paar regendruppels op je dak krijgen. Dan is het ideaal dat die waterdicht is, zit je niet met boterhammen zakjes te prutsen. De krachtige powerbank met 10.000 mAh en de 5V/2.1A USB-Poort laad je mobiele apparaten in een razend tempo op. Maakt hem ide-aal voor gebruik op de motor. Als extraatje zit er ook nog een lampje op. De indicatie lampjes geven goed aan hoeveel stroom je nog overhebt.

Voor meer informatie en verkoop punten neem eens een kijkje op http://www.xtorm.eu/nl/home/

Related Posts