OnRoute Motorkaarten

OnRoute Motorkaarten

Wat is het en wat moet je er mee.

Zelf had ik er tot een paar weken geleden nog nooit van gehoord. Maar na wat zoeken op internet en een paar mailtjes verder, lijkt het me een leuke toevoeging aan je navigatie systeem.

Wat is het nu precies

Het zijn alternatieve kaarten voor de Garmin navigatie systemen en basecamp, waar de leukste motorwegen op staan. Je kan ze gebruiken om te navigeren, volgens de informatie kom je zo op de mooiste plekken en over de leuke motorwegen. Je wilt namelijk niet zo snel mogelijk of zo kort mogelijk van A naar B, maar zo leuk mogelijk. Dat is de visie achter de OnRoute motorkaarten.

Verpakking en gebruik

Simpeler kan niet.

Verpakking is niks speciaals: een microsd kaart met een verloop stukje naar een gewone sd kaart en in leuke verpakking met een sticker er op. Meer kan ik er niet van maken. Beknopte omschrijving op de achterkant die meer als voldoende is, want het is zo simpel dat in principe iedereen het moet kunnen. In het navigatie systeem en basecamp kan je kiezen welke kaarten je gebruikt. Kies je voor de OnRoute motorkaarten en je hebt je instellingen goed staat, dan pakt die automatisch de leukste motorwegen. Simpeler kan niet.

Prijs

Persoonlijk vind ik dit aan de erg hoge kant € 99, voor Benelux en € 149, voor Europa. Ook geen updates dus op een gegeven moment is de kaart verouderd en loop je tegen problemen op. Ik snap dat het bijhouden van zo'n dergelijk product erg veel tijd kost en vandaar de hogere kosten.

Alternatieven

TomTom heeft zijn spannende route, Garmin zijn adventurous route. Die worden gratis mee geleverd op het navigatie systeem. Die op papier hetzelfde zeggen te doen. Wat in praktijk toch iets anders uitpakt.

Wat zijn leuke motorwegen

Wat is nu eigenlijk een leuke motorweg? Dit moest ik dus eerst duidelijk krijgen. Het heeft me even gekost maar voor mij persoonlijk een zo klein mogelijk weggetje ergens achter af in niemandsland zonder drempels. Dit vind ik geweldig om te rijden. Weinig verkeer en vaak leuke bochten er in. Nadeel is wel dat er vaak steentjes of ander vuil ligt maar dat neem ik voor lief. Mijn vaste motormaatje vind dit ook geweldig, ideale combi dus.

Zelf vind ik NWegen al te groot en recht toe recht aan. Maar hoor zelfs van mensen dat ze snelweg leuk vinden. Zandpad geen probleem mee, wel leuk zelfs tussendoor. Maar als je met andere rijdt kom je er toch achter dat niet iedereen dit waardeert.

Ook gebaseerd op de reacties en routes die binnen komen, verschilt de ideale route en wegen nog heel erg. Dus hoe moet ik dit nu gaan testen? Wat voor mij niet leuk is, is voor iemand anders perfect.

De Test

Installatie is super simpel even wat instellingen van je Zumo Navigatie systeem aanpassen en laat de navigatie het werk doen. Vul je bestemming in of plan een rondrit en laat je verassen, dat is de insteek.

En ik was verast. Ik ben heel erg sceptisch tegen dit soort functies en beloftes maar ik moet mijn mening toch bijstellen. Op de een of andere manier is het gelukt om een leuke route te laten bereken. Om te testen was ik vanuit Etten-Leur naar MKC in Tilburg gereden. Omdat dit redelijk bekend gebied is voor mij, kwam ik veel wegen tegen uit eerder gereden routes. Maar ook een paar nieuwe wegen. Die we normaal voorbij rijden of net iets anders rijden. Eigenlijk is het goed dat je veel rijdt op wegen die uit routes komen, want dat zijn dus leuke wegen. Anders had ik de route wel om die weg heen gelegd. Het eerste stukje had ik zelf wat anders gepland en het einde ook. Maar dat is meer persoonlijke voorkeur dan echt een minpunt.

OnRoute Motorkaarten

Het grootste voordeel vond ik het gemak hoe de kaarten werken. Je hebt snel een leuke route gepland zonder veel geknutsel met basecamp of andere software. Ideaal als je ergens naar toe wilt over een leuke weg. Of natuurlijk voor op vakantie als je geen p.c. of iets bij hebt.

Conclusie

Ze doen precies wat ze zeggen: je over mooie motor wegen sturen, niks aan gelogen. Gebruiksvriendelijk en snel. Jammer van de hoge prijs en geen life time update. Wel zijn de updates goedkoper dan nieuw kopen van bijvoorbeeld 2013/2014 naar 2015/2016 is maar 39 euro.

Voor meer informatie en verkooppunten neem eens een kijkje op de website www.OnRoute.nl

Related Posts