Review Zumo 595LM

Review Zumo 595LM

Weinig nieuws en toch ook weer veel

Voor deze review ben ik eerst even naar mijn motormaatje gegaan, die heeft namelijk een zumo 390LM en al wat km daar mee gemaakt. Hij kon mij dus goed helpen met wat er nieuw was aan dit model of waar het vorige tekort kwam.

Veel nieuws voor de Gadget freaks

Er zijn redelijk wat nieuwe functies gemaakt. Zoals de aankondiging doet beloven van de nieuwe Zumo navigatie systemen. (LINK) Vooral het Garmin Adventurous Routing en koppeling van je telefoon is nieuw.

Dit zie je dus ook terug komen als je door de apps gaat bladeren: LiveTrack, Spotify, Smart notifactions en Foursquare zijn wat nieuwe dingen. Hiervoor is wel een telefoon nodig met internet verbinding.

Persoonlijk vind ik dat een aantal dingen heel erg afleiden van het motorrijden. Dat je spotify op zet voor wat muziek, kan ik nog in komen. Maar heel je playlist aan passen op je navigatie systeem vind ik toch minder verstandig. Dit geld ook voor smart notifactions, je kan instellen dat je meldingen van je telefoon op de zumo krijgt. Doe dit alsjeblieft gewoon niet, voor dat je het weet beland je ergens in een sloot of erger. Foursquare is zeker een leuke toevoeging om te zien wat er in de buurt zit.

.net

LiveTrack is opzicht wel leuk maar of het ook echt een toevoeging gaat brengen, dat vraag ik me af. Verwacht niet dat je het echt gaat gebruiken.

Weinig nieuws voor de hardcore motorrijder

Zoals de meeste bezoekers van de website download ik of maak ik de route zelf. Hier doet de zumo 595 niet echt veel anders dan zijn voorgangers. Er is wel een mogelijkheid bijgekomen om een leuke rondreis of trip te plannen. Vraag me nog steeds af of dat het net zo leuk gaat werken als zelf routes maken. Kom hier nog eens uitgebreid op terug.

Wat mijn wel opvalt is de informatie balk aan de zijkant van het scherm met informatie die je ook nog eens kan instellen. Zoals weer, route omschrijving wat er nog op je pad komt. En voor mij heel leuk: de virb afstandsbediening die beter werkt dan in zijn vorige variant. Nu hoef je niet meer naar een ander scherm om de camera te bedienen, ideaal.

Heb wel het idee dat hij over het algemeen wel wat sneller geworden is.

Conclusie

Garmin is er weer in geslaagd om een goed werkend navigatie systeem neer te zetten, zonder veel echt grote veranderingen. Ik denk dat er nog zeker punten tot verbetering zijn: het scherm vind ik niet echt van deze tijd meer, Multitouch is toch wel echt flink ingeburgerd. Gebruiksvriendelijkheid laat hier en daar wat te wensen over, maar dit is vaak een kwestie van gewenning. Mocht je nog een goed werkend navigatie systeem hebben waar je over tevreden bent, geen reden om hem in te ruilen. Maar ben je op zoek naar wat nieuws of heb je nog geen navigatie, is het zeker een goede optie. Je kan natuurlijk ook voor een goedkoper alternatief gaan zoals de 395 of de 345.

Related Posts