Welke motorbanden kiezen: adviezen

Welke motorbanden kiezen: adviezen

Welke banden kies je voor je motor?

Welke banden kies je voor je motor? Heb je geen idee welk model motorbanden het meest geschikt zijn voor jouw motor en de wegomstandigheden waarin je meestal rijdt? Zeker als je je motorbanden online gaat kopen loop je soms verloren in de uitgebreide keuze. Geen paniek echter, als je deze eenvoudige tips volgt ben je altijd zeker de juiste keuze te maken in functie van jouw motor en rijstijl.Motorbanden kiezen? Let op de dimensies en het type van je huidige banden

Een aantal grote onderverdelingen in motorbanden zal je altijd moeten respecteren natuurlijk. Zo zet je geen banden voor een sportmodel onder een motor voor dagelijks wegverkeer en omgekeerd. Dat wil niet zeggen dat je geen andere motorbanden mag gebruiken dan het originele merk. Wel moet je daarbij steeds opletten dat je de dimensies van je velgen respecteert en, nog belangrijker, dat je hetzelfde type band gebruikt als datgene wat door de fabrikant voorzien werd op je motor.

Als je op die twee zaken let kan je verder variëren naar keuze, en dus motorbanden kiezen op basis van de prijzen, de kwaliteit en de prestaties. Een goede online shop voor banden zou je daarom niet enkel de beste prijzen moeten kunnen bieden, ze zouden je ook moeten kunnen adviseren over het type banden dat je nodig hebt.Een overzicht van de verschillende soorten motorbanden

Op de autobandenmarkt vormen motorbanden een aparte categorie. Binnen die categorie bestaan echter nog een aantal onderverdelingen. Dit zijn ze:


Wegbanden:

Deze bestaan in verschillende types, gaande van 'basics', die geschikt zijn voor normale verharde wegen in gelijk welke weersomstandigheden. Ze zijn dus erg polyvalent en over het algemeen zijn dit ook de goedkoopste motorbanden. Banden voor gemengd gebruik (motorbanden met gemengde rubbersamenstelling) worden vooral gebruikt door motorrijders die af en toe op onverharde wegen willen kunnen rijden. Op dat soort zandwegen presteren ze optimaal dus, maar ook op een verhard en droog wegdek doen deze banden het goed. Enkel bij nat wegdek laten de prestaties van dit soort motorbanden soms te wensen over. Customs tenslotte zijn het type banden dat je onder zware motors (Harley Davidsons bv.) vindt. Ze gaan vele kilometers mee op voorwaarde dat je ze niet teveel belast op hoge snelheden.


Sportbanden:

Duurder dan wegbanden maar de supersportbanden voor motors zijn wel geschikt voor een gemengd gebruik. Je kan er probleemloos mee op verharde stadswegen of autostrades rijden maar ze presteren ook perfect op circuit. Echte circuitbanden bestaan ook natuurlijk maar deze zijn niet aanbevolen voor wie ook vaak met z'n sportmotor op gewone wegen gaat rijden.

Related Posts