Pinlock Earplugs

Pinlock Earplugs

Oordoppen echt voor motorrijders

Mijn oordoppen waren aan vervanging toe, ze zijn inmiddels 3 jaar oud. Smerig en ze sluiten niet helemaal goed meer af. Ik hoef niemand meer te vertellen dat het zonder oordoppen niet prettig rijden is. Maar al helemaal niet goed voor je gehoor. Na een paar minuten rijden, dat hoeft nog niet eens op hoge snelheid te zijn, kan je al gehoor beschadiging oplopen. Ik rij 90% van de tijd met oordoppen in. En ja ik weet dat dit naar 100% moet maar ik vergeet ze wel eens en daar heb ik dan later spijt van.

Pinlock Oordoppen

Zelf ken ik het merk alleen van het inzet vizieren voor je helm. Maar ze maken dus nog meer, waaronder deze oordoppen. Het spreekt me wel aan: oordoppen die gemaakt zijn door en voor motorrijders.Maar wat maakt deze oordoppen nu anders dan andere oordoppen? De pasvorm ziet er iets anders uit. De meeste oordoppen hebben een uitstekend filter in het midden, wat soms vervelend kan zijn in je helm. De Pinlock earplugs hebben een rond plat filter. Ook dempt het filter bepaalde frequenties anders.


Pinlock Earplugs specs

Verpakking

Ze komen in een harddoosje waar je eventueel ook wat briefgeld, pasjes en je sleutel kwijt kan. Mijn eerste indruk was: Pffff dit is een groot doosje om 2 kleine oordoppen in mee te nemen en pasjes ga ik daar toch niet indoen, wat een onzin. Maar toen ging ik eens verder denken. Ik neem heel mijn portemonnee mee voor wat briefgeld, pinpas, rijbewijs en ID. Klantenkaart van de kaper, bonnetje van het een of ander, mijn andere 3 pinpassen waar ook geen geld op staat, sleur ik ook mee. Als ik het nu toch eens in het doosje bij mijn oordoppen stop, scheelt toch weer een hoop plek. Bij de rit om te testen of dat de oordoppen goed werkten heb ik dit dus gedaan en werkt eigenlijk wel handig. Ga het dus vaker doen.

De oordoppen worden in geleverd met 2 setjes oordoppen (groot en klein) en 1 setje filters. Filter kan je overzetten, was voor mij niet nodig de grote paste gewoon. De andere is meer voor kinderen of mensen met hele kleinen oren denk ik.

Demping

Ik heb er nu 250 km mee gereden, vooral binnendoor wegen waar we gemiddeld tussen de 60 en 80 hebben gereden. Maar we hebben natuurlijk ook de actuele snelheid wat hoger gehad. Zeker 120 a 130 meegereden. Demping is perfect, rijwind is bijna helemaal weg. Overig verkeer hoor je nog goed, ook praten gaat goed. Ik was ze bij benzine station vergeten uit te doen en verstond de dame achter de kassa nog gewoon. Degene waarmee ik altijd samen rijd heeft wel communicatie in zijn helm en heb van horen zegen dat hij zijn navigatie nog goed kon verstaan. Beter als met zijn andere oordoppen.

Comfort

Wat ik al eerder heb gezegd in deze review, is dat deze earplugs( zo als pinlock ze noemt )een iets andere vorm hebben. Waar de meeste traditionele oordoppen lijken op een soort van paddenstoel, lijkt deze meer op een kegel en verdwijnt ook helemaal in je oor. Er zit en lipje aan om het uit je oor te krijgen. Dit is ideaal voor onder je helm. Wij zijn er afgelopen zondag zeker 5 uur mee aan het rijden geweest, heb geen moment gehad dat ik ze lastig vond. Was ze zelfs vergeten uit te doen met afrekenen bij het tanken.

Conclusie

Pinlock is er zeker in geslaagd om goede oordoppen voor motorrijders te ontwikkelen, die ook nog lekker zitten onder je helm. Voor mij was het een wereld van verschil vooral met rijwind een heel stuk rustiger. Ze zijn te koop bij de beteren motorzaken of online. De prijs valt ook nog mee ongeveer 25 euro, ligt er natuurlijk aan waar je ze koopt.

Voor meer informatie en verkoop punten kijk even op de site van Pinlock.

Related Posts