Nikkei Extreme X6

Nikkei Extreme X6

Actioncam voor een mooie prijs

Introductie

Eerlijk is eerlijk, ik had nog nooit van het merk gehoord. Maar het ziet er veelbelovend uit, een camera die 4k kan filmen met 30fps, Groothoek lens en WIFI. En een doos vol met accessoires, waar je bij camera's van de grotere merken aan failliet gaat. Met een leuke adviesprijs van 119,95 euro.

Eerste indruk

Gelukkig dezelfde montage als GoPro, erg prettig, hierdoor loop je niet met verloopstukjes te rotzooien. Ik heb inmiddels zo veel steunen, ben blij dat ik ze kan hergebruiken en het past er gewoon perfect in.


Verder ziet het er allemaal stevig uit. De behuizing is waterdicht en kan zo te zien tegen een stootje. Ook de accessoires voelen redelijk aan. Verwacht geen hoogstaande stalen steunen, maar om een begin te maken is het zeker ideaal.

Het filmen

Dit is toch eigenlijk het belangrijkste. Hoe ik dit goed moet testen, weet ik niet. Ik ben natuurlijk ook maart een amateur op dit gebied, ik heb geen verstand van lichtinval, iso-waardes, kleur correcties en dat soort zaken. Gewoon aan zetten, filmen en hopen dat het er goed uitziet. Zo zal ik dan dus ook naar deze camera kijken, verwacht geen technische verhalen. Wat me als eerst opvalt dat het heel licht beeld is.

Nikkei Extreme X6

Nu ligt de waarheid iets in het midden, de gopro geeft de kleuren iets donkerder weer maar de nikkei erg wit en heeft ook last van de zon. Dit kun je boven de huizen zien. Dit is een probleem wat ik wel vaker tegen kwam met het filmen met deze camera. Natuurlijk kan je nog wat met instellingen doen maar zo als ik al aangaf gewoon allebei de camera's zonder pro-tune of aanpassingen gefilmd.

Nikkei Extreme X6

Terugkomen op het zonlicht, naar maten ik de camera vaker ging gebruiken kreeg ik hier meer last van. Zonlicht is altijd iets waar je rekening mee moet houden met fotograferen en filmen. Maar het gaat dus niet altijd, helemaal niet als je aan het motorrijden bent. Je kan niet alleen met de zon mee rijden, omdat dan je shot er beter uitziet. Elke camera zal hier last van hebben maar dit is wel extreem.

Nikkei Extreme X6

Ik heb geprobeerd met instellingen het minder te krijgen, maar ik krijg het niet helemaal weg. Ligt misschien ook aan mijn technische kennis van camera's. Met wit balans op zonnig te zetten wordt het in mijn ogen minder. Ook bij hogere snelheden krijg ik het idee dat er een waas ontstaat rondom het object. Maar verder zijn de beelden gewoon leuk om te kijken. Vooral waar de meeste het voor gebruiken. En helemaal als je naar de prijs-kwaliteit kijkt.

Bediening

De bediening is simpel, je hebt het zo door. Het schermpje is ideaal om te kijken of je shot goed is, de instellingen te zien en natuurlijk terug te kijken. Taal kan je instellen in Nederlands, dat is ook een pluspunt.

Accessoires

Dit is wel echt een volle doos die je er bij krijgt. Zelfs stuur-montage, waar je normaal toch al weer snel een 10 of meer voor kwijt bent. Ook zit er een statief adapter bij wat natuurlijk wel eens handig kan zijn. Verder is het redelijk standaard wat er bij zit. Ook zit er een adapter bij dat je de X6 zonder de waterdichte montage kan gebruiken, zodat de audio beter is. voor bijvoorbeeld binnen te filmen of als je zeker weet dat het droog blijft.

WIFI

Er zit ook wifi op waar mee je de camera zal kunnen bieden met je telefoon en beelden meteen op sociaal media zetten. Dit heb ik niet kunnen testen, kreeg de camera niet verbonden met mijn telefoon. Ik heb al een wat oudere telefoon die half op instorten staat waarschijnlijk ligt het daar aan.
APP Store
Play store

Eindconclusie

Mooie instapcamera voor een leuke prijs. Voor mij persoonlijk geen goede keus. Ik mis een aantal functies die de GoPro wel heeft. In combinatie met het probleem met de zon en waas in de beelden op hoge snelheid. Heb ik het extra geld wat je voor een GoPro betaald er voor over.

Maar wil je geen 400 a 500 euro uitgeven aan een actioncamera, dan is dit zeker een goed alternatief.

Voor meer informatie en verkooppunten kun je terecht op de website van NIKKEI.EU

Related Posts