10 vragen aan Michel Engel

10 vragen aan Michel Engel

Deze editie hebben we 10 vragen gesteld aan Michel Engel

1) Stel je zelf voor?

10 vragan aan Michel Engel
Mijn naam is Michel Engel, 38 jaar jong en woonachtig in de prachtige Kop van Overijssel. Vijftien jaar geleden heb ik mijn motorrijbewijs behaald en ben ik met het 'bikersvirus' besmet geraakt. Na enkele jaren 'functioneel' gereden te hebben ben ik drie jaar geleden lid geworden van, de inmiddels gezelligste motorclub van Nederland, de Shadow motorclub.
10 vragan aan Michel Engel
Vorig jaar heb ik zelf mijn eerste rit uitgezet voor de club en vanaf dat moment gebruik ik motorroutes.net als bron van inspiratie. Naast het rijden op de motor ben ik altijd bezig mijn motor stap voor stap te 'customizen'
10 vragan aan Michel Engel
Ook de kids zijn inmiddels besmet geraakt...

2) Wat vind je het leukst op motorroutes.net?

Vanuit de Shadow motorclub kreeg ik vorig jaar het verzoek zelf een route uit te zetten, als digibeet zonder ooit eerder een route voor een groep uitgezet te hebben was dit een behoorlijke uitdaging. Na een speurtocht op het net kwam ik uit op motorroutes.net. De routes die mij aanspraken waren te lang voor mijn rit maar konden uitstekend als inspiratie dienen om tot een prachtige kortere route te komen.

Rijd nooit harder kan je beschermengel kan vliegen!

3) Wat voor motor rij je en heb je gereden?

Ik ben begonnen op een Honda Rebel 250 die ik na het behalen van mijn rijbewijs kon overnemen van een collega. Een paar jaar later kon ik de Honda Shadow VT500 uit 1984 van mijn vader overnemen, die helaas jaren stil had gestaan en zich tot een echte opknapper had ontwikkeld. Vol goeie moed heb ik de motor, met behulp van handige kennissen, weer aan het rijden gekregen en heb ik de tank en spatborden oranje laten spuiten. Al sleutelend kwam ik helaas wel tot de conclusie dat deze motor nooit meer zou worden zoals ik dat graag zou willen. Ik ben daarom op zoek gegaan naar een nette VT500 zodat ik de reeds aangepakte onderdelen toch nog kon gebruiken. Inmiddels heb ik een VT500 uit 1985 die er uitziet als nieuw. Het leuke van deze motor is dat het vinden van onderdelen een uitdaging kan zijn maar ik inmiddels open uitlaten, highway steps, floorboards en andere passende onderdelen bij elkaar heb weten te sprokkelen.
10 vragan aan Michel Engel

4) Hoeveel km rij je per jaar?

Tijdens 'het' seizoen rij ik in ieder geval elke maand een rit van 100 km met de club en in totaal zal ik per jaar zo' 4000 km rijden.

5) Navigatie setup en andere techniek op de motor?

Naast chromen en lederen snuisterijen wil ik mijn motor zo basic mogelijk houden. Ik heb op mijn stuur wel een tasje bevestigd zitten waar tot voor kort de Tomtom uit mijn auto inzat. Ik heb inmiddels echter besloten de Tomtom Rider 40 te gaan aanschaffen zodat ik tijdens routes niet meer met een ouderwetse draairol op de tank hoef rond te rijden.

6) Mooiste route?

Hoewel ik er zelf woon blijft de Kop van Overijssel toch 'de' plek om de mooiste routes te rijden. Het gebied rondom Giethoorn en Blokzijl heeft zowel aan bochten als een landschap zoveel te bieden dat ik gelukkig nooit ver weg hoef voor de mooiste motorroutes.
10 vragan aan Michel Engel

7) Favoriete tussen / eindstop?

Zowel bij de tussenstop als bij de eindstop vindt ik het belangrijk dat we de motoren makkelijk kunnen parkeren en even lekker iets kunnen eten en drinken voor een schappelijke prijs. De eindstop is daarom vaak bij een schnitzelrestaurant of pannenkoekenhuisje. Qua locatie is Blokzijl een van mijn favoriete plekken om een tussenstop te maken, heerlijk op een van de terrasjes aan de sluizen genieten. Ik start mijn volgende route in Makkum en de boulevard aldaar is ook een schitterende locatie om een moment rust te pakken.

8) Waar wil je nog wel eens rijden?

Het is mijn grote droom om nog een keer in Ierland en Schotland te rijden met de motor, ik heb de hoop dat ik deze droom ook een keer waar zal maken. Verder spreekt Route 66 tot mijn verbeelding.... maar dat wordt waarschijnlijk pas in een volgend leven.. (ik hou natuurlijk de hoop op een goed Staatslot)

9) Droommotor?

Ik mag graag wegdromen bij verschillende choppers, boppers en cafe racers en ga daarom ook elke jaar weer naar de motorbeurs in Utrecht maar ik heb er uit dat ik op een Honda Shadow zal blijven rijden. Ik hoop nog een keer de overstap te maken naar een VT1100.
10 vragan aan Michel Engel

10) Wat voor tip wil je meegeven aan mede motorrijders?

Geniet van de vrijheid en maak zoveel mogelijk veilige kilometers!!
10 vragan aan Michel Engel

Related Posts