10 vragen aan Patrick Morris

10 vragen aan Patrick Morris

Deze editie hebben we 10 vragen gesteld aan Patrick Morris

1) Stel je zelf voor?

Hallo, ik ben Patrick 42j en kom uit het Hageland in België. Sinds mijn 16j rij ik al met tweewielers, eerst begonnen met snorfietsen en op mijn 18de overgestapt op motorfietsen. We rijden ook met de camper en op de vakanties gaat de motor steevast mee naar onze vakantiebestemmingen waar wij de nodige ritjes rijden. Vroeger reed ik in clubverband maar dat doe ik al een jaar niet meer. Nu rijd ik enkel en alleen nog maar met vrienden of alleen. Onze leuze is dan ook AKNM (alles kan, niks moet) De routes worden in 90% van de gevallen door mij gemaakt en ze worden gesmaakt daar er niemand reclamaties heeft en op het einde van de rit zie ik enkel maar glimlachen bij de medemotards van voldoening.

10 vragen aan Patrick Morris

2) Wat vind je het leukst op motorroutes.net?

Het is zeer leuk dat de beschikbare routes effectief gereden zijn door de leden en geen prefab-ritjes zijn. Ook de nieuwtjes en tests vind ik zeer leuk om te lezen.

Elke km op autosnelweg of nationale wegen zijn een verspilling van mijn tijd en rubbers.

3) Wat voor motor rij je en heb je gereden?

Momenteel rijd ik al een 6-tal jaar met een suzuki SV 1000n.
Ik heb vroeger gereden met ( buiten de snorfietsen gelaten)
Suzuki GT550
Suzuki katana 650
Suzuki katana 1100
GSX-r 750 ( verschillende modellen)
Kawasaki ZX 750r

10 vragen aan Patrick Morris

4) Hoeveel km rij je per jaar?

In de beginjaren deed ik tussen de 30.000 en 35.000km per jaar. Sinds ik een bedrijfswagen heb (reeds 13j) zijn er dat nog ongeveer 6000km per jaar maar die spendeer ik dan enkel maar aan plezierritjes en dit op mooie stuurwegen. Elke km op autosnelweg of nationale wegen zijn een verspilling van mijn tijd en rubbers.

5) Navigatie setup en andere techniek op de motor?

Mijn bike is een no nonsense bike met injectie. Geen ABS, tractiecontrole of andere allerhande technologische wonders. Clean and mean that's what I need. Mijn Gps is een zumo 660 waar ik uiterst tevreden over ben, ik zou niet meer zonder kunnen.

6) Mooiste route?

Aangezien ik op veel plaatsen kom kan ik niet echt kiezen. Ik heb al in Italië, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland , Groothertogdom Luxemburg en Zwitserland gereden. In België overal behalve waar de modale motards te vinden is. Mijn lievelings gebieden zijn het land van Hesbaye, de Condroz en het Naamse hinterland. In Duitsland vertoef ik dan weer het liefst in de Hünsruck en de Hochtaunus. Frankrijk is voor mij de Alpen maar het voorgebergte van de Vercors is toch wel één van de subliemste stuurpleziertjes die ik er deed. In Italië zijn de dolomieten mijn favo 10 vragen aan Patrick Morris 10 vragen aan Patrick Morris

7) Favoriete tussen / eindstop?

als er mooie verzichten en uitzichten zijn dan ben ik verloren, dat is gewoon genieten met een grote G. 10 vragen aan Patrick Morris

8) Waar wil je nog wel eens rijden?

De Pyreneeën staat op mijn lijst, één van de bergketens waar ik nog niet geweest ben. Ook de Amifiliaanse kust in Italië staat op mijn to-do lijst.

9) Droommotor?

Momenteel heb ik niet echt een droommotor maar als de SV ooit aan vervanging toe is dan maken de Triumph tiger explorer 1200 en de BMW k1300s de meeste kans.

10) Wat voor tip wil je meegeven aan mede motorrijders?

Geniet van de rit en rijd niet sneller dan je engelbewaarder kan vliegen. Volg jezelf en niet een ander.

Related Posts